Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Manisalılar Federasyonunu kurdu

0

GÜNDEM 20.11.2019 15:28:42 1536 0
Manisalılar Federasyonunu kurdu

 Doğtaş Mobilya sponsorluğunda gerçekleşen programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, MESOB Başkanı Hasan Geriter, MESKOP Başkanı Recep Çınar, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Dilşat Ulaş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Manisalılar Federasyonu Başkanı Yüksel Ülker, yeni kurulan Manisalılar Federasyonu’nu Manisa’ya duyurmak amacıyla bu programı gerçekleştirdiklerini vurguladı. Ülker, “Bizler bir yıllık hazırlık sürecinin sonunda 9 derneğin el ele vermesi neticesinde bu federasyonu kurduk. Önümüzdeki günlerde 4 derneğimiz daha Federasyonumuza katılacaktır. Amacımız Manisa’da ve Türkiye’nin değişik illerinde kurulu olan Manisa ili ve ilçelerini kapsayan dernekleri tek çatı altında birleştirmek, yaşanan şehirde, kentlilik bilincini oluşturup geliştirme, kent kimliğini koruma ve yaşatma adına tüm il, ilçe sınırları içerisinde ve yurt içi- yurt dışında faaliyet gösteren ortak ilke ve hedefleri benimseyen, kuruluş amaçları aynı doğrultuda olan derneklerin ortak sesi olarak çalışmalar yapmak, kentimizin, ülkemizin sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmaktır” dedi. 

 

Manisalılar Federasyonun hedeflerinden bahseden Başkan Ülker, “Manisalılık kavramlarının hak ettiği değere kavuşmasını sağlamak ve toplumda bu bilinci geliştirerek korumak. Tüm Manisa sevdalılarını federasyon çatısı altında yürütülen faaliyetlere katılımlarını sağlamak. Manisa ve ilçelerinin tarih mirasına, kültür değerlerine sahip çıkacak araştırmalar yapmak, desteklemek ve sonuçlarını yurt çapında yaşayan Manisalılara duyurmak. Manisa ve ilçeleri ile yurt içi ve yurt dışında yaşayan Manisalıların arasında sosyal dayanışmayı geliştirmek. Kentlilik dayanışmasını arttıran toplantılar yapmak, konferanslar ve eğlenceler tertip etmek. Manisa’ya hizmet vermiş insanlarla Manisa’da doğmuş, ülke çapında devlet ve millet hayatına mal olmuş insanların emeklerine ve manevi varlıklarına sahip çıkmak için her türlü faaliyeti göstermek. Manisa’ya hizmet veren, tüm devlet kurumlarımızın yönetici ve mensuplarıyla sağlam diyalog ve işbirliği tesis ederek Manisa halkının, Manisa için çalışan kişi ve birimlerle bütünleşmesini bilgilendirilmesini ve desteğini sağlamak. Ülkemizi ve kentimizi yöneten siyasetçiler ile belediye Başkanları, milletvekilleri ve bakanların, ülkemiz ve bölgemiz hakkında yaptıkları çalışmaları izlemek, çalışmaları hakkında bilgi belge istemek, faydalı bölümleri desteklemek ve kamuoyu desteği sağlamak, topluma zararlı olabilecek çalışmaları hakkında ve gerekli hallerde, anket çalışmaları yaptırıp kamuoyuna sunmak, insanları bilgilendirmek. Bu anlamda toplantılar ve paneller düzenlemek. Yaşadığımız kentimizi diğer hemşeri dernek ve federasyonları ile dil, din, renk, ırk, cinsiyet mezhep ve sınıf ayrımı yapmaksızın birlikte kent adına çalışmalar yapmak. Peki, gelelim esas soruya Manisalı kimdir? Bize göre temel kriter Manisa’da doğmuş olmak değildir. Manisalı demek Manisa için emeğini, yüreğini ortaya koyarak çalışan, ilimize değer katan bu toprakları benimsemiş olan herkestir. Bu noktada amacımız ayrıştırmak değil birleştirmektir” diye konuştu. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, birlikte nizam, ayrılıkta nifak olduğunu belirtti. Böyle birlikteliğin kapısı açıldığı olduğu için çok mutlu olduğunu kaydeden Güzgülü, Manisa’da ilçelerin bir çatı altında toplanmasının önemli olduğunu belirtti.  Manisa olarak çok güçlü olduklarını ancak hiçbir yerde lobi yapamadıklarını ifade eden Güzgülü, bu birlikteliğin Manisa lobisin katkı sağlayacağını vurguladı.  Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan ve MESOB Başkanı Hasan Geriter, da birer konuşma yaparak Manisalılar Federasyonun Manisa’ya hayırlar getirmesini temenni ettiler. 

Manisalılar Federasyonunu temsil eden dernekler: Demircililer Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, Saruhanlılar Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim, Kültür, Spor ve Turizm Derneği, Manisa Gökçeörenliler ve Gökçeöreni Sevenler Derneği, Selendi Çampınar ve Çamyayla Yörükleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Manisa Selendililer Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği. Muradiye Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve Kültür Derneği  (MUR-DER), Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği. Manisa Büyükşehir ve İlçeleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, Yuntdağı Köyleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kalkınma ve Turizm Kültür Derneği (YUNTKÖYDER )


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: manisalilar-federasyonunu-kurdu
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.