Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Manisalı Emin Şahin, kan bağışında rekor kırmaya devam ediyor

Emin Şahin, rekor kırmaya devam ediyor. Manisa Kızılay Kan Bağış Merkezi’nde 300. kan bağışında bulunarak yeni bir rekor kırdı.

SAĞLIK 19.07.2023 16:28:00 2215 0
Manisalı Emin Şahin, kan bağışında rekor kırmaya devam ediyor

 

Türkiye’nin en fazla kan bağışında bulunan Emin Şahin, rekor kırmaya devam ediyor. 

 

Manisa Kızılay Kan Bağış Merkezi’nde 300. kan bağışında bulunarak yeni bir rekor kırdı. Emin Şahin, Kızılay dışında hastanelere de 167 ünite kan bağışında bulunarak toplamda 467 üniteye çıktı. 


Ayrıca Emin Şahin’den sonra Türkiye ikincisi olan Tekin Taner de 251 kan bağışını gerçekleştirdi. 

237 kez kan bağışında bulunarak Türkiye üçüncüsü olan İsmail Kaya da arkadaşlarını yalnız bırakmadı. 
Manisa Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, 300. kan bağışını yapan Emin Şahin’i madalya ile ödüllendirdi. 
1984 yılından beri kan bağışında bulunduğunu ve Türk Kızılay’ına 300. bağışı yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Emin Şahin, “Çok huzurluyum, vicdanen ruhen, zirken rahat ediyorum. Huzur buluyorum. Hasta birine ufakta olsa faydam olmasından dolayı mutluyum. Kan herhangi bir makine tarafından üretilmiyor. Kanın tek üretim kaynağı insandır. 

 

Bugün Kızılay Kan Bağış Merkezi’ne 300. Kan bağışım bir de ayrıca 167 ünitede hastanelere kan bağışım var. Bugüne kadar bağışladığım kan bağışım 467 ünite oldu. 6 kere bu alanda dünya sahibinin rekor sahibiyim. Yılda 28 ünite kan bağışında bulunarak 6 kere de dünya rekortmenliğim var. Bu artık bizim için alışkanlık haline geldi. Şahsen iyilik yapmak, hayır yapmak, Kızılay’a kan desteği vermek çok önemli bir durum. Herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Kan bağışında ben Türkiye birincisiyim ama bugün yanımızda ikinci ve üçüncü durumda olan arkadaşlarımızda var” dedi. 

 


Manisa Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, Türkiye kan bağışı rekortmenin 300. Bağışını Manisa’da Kızılay’a yapmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek kendisine Türk Kızılay ailesi adına teşekkür etti. Nardal, 2005 yılından itibaren Türkiye’nin kan ihtiyacını Kızılay’ın topladığını belirterek, “Ülkemizin kan ihtiyacı istatistiklerine göre 2 milyon 300 bin civarındadır.  

Kızılay olarak bu kanı toplamak için bütün ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak yaşanan depremler, olaylar nedeniyle kan bağışı azaldı. Bizler her şeye rağmen ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz” dedi.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.