Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

MANİSA'DA YAZ KURAN KUR'AN KURSLARI AÇILIŞI YAPILDI

Manisa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla Türkiye geneli 2022 Yaz Kur’an kursları açılışına ev sahipliği yaptı.

MANİSA- EĞİTİM 28.06.2022 09:18:00 1905 0
MANİSA

 

 

Kültür Merkezi Lale Salonunda gerçekleşen programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök katıldı.

Yaz Kur’an kursları Furkan Kaya tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Elif Meva Uludağ ise mealini okudu. Kuran Kursu öğrencileri işaret diliyle ezgiler söyledi. Soma Hatun Hanım 4-6 yaş Kuran kursu öğrencileri Mehter gösteriyle büyük alkış aldı. Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, Yaz Kur’an kurslarının hayırlı olmasını diledi.

Yaz kuran kurslarının açılışına Manisa olarak, ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, “Aslında konuşmaların en güzelini çocuklarımız yaptıkları etkinliklerle çok iyi bir şekilde ifade ettiler. Ama ben özet olarak birkaç cümleyle şunu belirtmek istiyorum ki, bizle eğer İl müftülükleri olarak ve Diyanet Teşkilatı olarak halkımızın din eğitim ihtiyacını ne kadar karşılarsak, o kadar yanlış gruplara sahayı daraltmış oluruz. Bu konuda yapacağımız idarenin bir defa ülkemizin güvenliğiyle ilgili bir husus olduğunu belirtmek istiyorum. İkinci olarak söyleyeceğim konu şu ki… Ülkemizin geleceğin nasıl olacağını da bizim yetiştireceğimiz gençler belirleyecek. Ve bu iki açıdan bakarsak, aslında bu kursların, bizim milli birlik beraberliğimizin ve devlet olarak millet olarak, tıpkı atalarımızın yaşattığı gibi, kalbimizde yer aldığı gibi, geleceğimizin de o şekilde aydınlık olmasını sağlayacaktır. Ben yaz kuran kurslarımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir” nebevî müjdesine mazhar olmanın arzusuyla, şehzadeler diyarı Manisa’mızda gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı buluşmamıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Bugün, yine bir Kur’an mevsiminde, yavrularımızla buluşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Çocuklarımızı Yüce kitabımız Kur’an’ın rahmet iklimiyle tanıştıracak olmanın sevinci içindeyiz. Bu hafta itibariyle ülkemizin her bölgesinde, her şehrinde ve her mahallesinde camilerimiz çocuklarla şenlenecek. Huzur veren kubbelerinde çocukların sesleri yankılanacak. Çocuklarımız, yüce kitabımızla buluşacak, onu okumayı öğrenip onun gönüllere şifa veren ilkeleriyle tanışacaklar. İyiliğin, güzelliğin, hakkın ve hakikatin yolunu öğrenecekler. Zihinlerini ve gönüllerini Kur’an ile besleyecekler. Tertemiz fıtratlarını bütün güzelliklerin ve iyiliklerin membaı Kur’an ile koruyabilmenin bilgisini edinecekler. Şükürler olsun ki bugün, Kur’an ve din eğitimi noktasında geniş imkânlara sahibiz. Büyük bir nimetin içindeyiz. Her yaştan çocuklarımızı, Kur’an’ın güzel ahlak ilkeleriyle tanıştırma noktasında önümüzde hiçbir engel kalmamıştır. Onları, yüce dinimiz İslam’ın hayat veren ilkeleriyle buluşturma hususunda hiçbir bahanemiz bulunmamaktadır. Böylesine değerli bir imkânı ve güzelliği bizlere bahşettiği için yüce Rabbimize sonsuz hamd ediyoruz. Bu büyük nimetin ilelebet devam etmesi için gece gündüz Rabbimize dua ve niyazda bulunuyoruz. Çocuklarımız, yüce Rabbimizin bizlere bahşettiği en güzel nimet, en değerli emanettir. Çocuklarımız, millet olarak bizim en kıymetli sermayemiz, en önemli istikbal güvencemizdir. Emanete hakkıyla riayet etmek, nimetin şükrünü gerektiği gibi eda etmek, millet varlığımıza ve istikbalimize sahip çıkmak, biz ebeveynlere düşen en büyük sorumluluktur.

Çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek ve onları her türlü kötülük ve olumsuzluk karşısında koruyup kollamak, Rabbimize verdiğimiz ahdimizin bir gereğidir. Onlara bir emanet bilinciyle yaklaşmak, en temel imanî ve insanî vazifemizdir. Bu bağlamda çocuklarımızın beden sağlığı için gösterdiğimiz titizliği ruh sağlığı için de göstermek mecburiyetindeyiz. Başarıları, kariyerleri ve sosyal statüleri için gösterdiğimiz hassasiyeti gönül dünyalarının imarı için de göstermek zorundayız. Unutmamalıyız ki çocuklarını ve gençlerini ihmal edenler, yarınlarından asla emin olamazlar. Çocuklarının fikrî, vicdanî ve ahlakî eğitimlerine gerekli özeni göstermeyen bir toplumun, gelecekten ümitvar olması mümkün değildir. Bu anlamda yapmamız gereken, çocuklarımızı hayat kılavuzumuz Kur’an’la buluşturmaktır. Güzel ahlak abidesi sevgili peygamberimizle tanıştırmaktır. Hayata anlam katan milli ve manevi değerlerimizle kuşandırmaktır. Onları İslam’ın güzel ahlak ilkeleriyle donatarak kendileriyle, çevreleriyle ve bütün varlık âlemiyle barışık, onurlu bir hayat yaşamalarının imkânını oluşturmaktır. Kısacası, onları inancımızın ilkeleri ve medeniyetimizin değerleriyle buluşturarak geleceğe hazırlamanın gayreti içinde olmaktır. Çocuklarımız için yapabileceğimiz en değerli amel ve onlara verebileceğimiz en büyük hediye budur. Nitekim sevgili Peygamberimiz, “Hiçbir anne-baba çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır.” hadisiyle bu hususta bizlere hedef göstermektedir. Çocuklarımız hakkında yapabileceğimiz en değerli tasarrufun onları güzel bir terbiye ve eğitim ile yetiştirmek olduğunu bildirmektedir. Bugün açılışını yaptığımız ve yaklaşık iki ay sürecek olan Yaz Kur’an Kursları, nesillerimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirme noktasında bizlere sunulmuş değerli bir fırsattır. Ülkemizin en ücra köylerinden en büyük şehirlerine kadar her mahallesinde yer alan camilerimiz, bütün çocuklarımızın kolaylıkla bu fırsata erişmesini sağlamaktadır. Doğru dini bilginin doğru bir yöntemle çocuklarımıza aktarıldığı doğal bir mektep olarak camilerimiz, bugün kapılarını çocuklarımız için açıyor” dedi.

Erbaş, “bugün dünya teknolojik ve sosyoloji bakımdan büyük bir dönüşümün içindedir. Gündelik hayat, her an hızlı değişimlere sahne olmaktadır. Bundan da en fazla çocuklar ve gençler etkilenmekte; onların ilgileri, algıları günbegün farklılaşmaktadır. Bilmelisiniz ki muhatabınız olan çocukların bilgi, duygu ve düşünce dünyalarını hakkıyla tanımadan onlara faydalı olmanız çok zor olacaktır. Bu yüzden çocuklarla iletişimimizde yaşadığımız çağın gerçekliklerini mutlaka göz önünde bulundurmak mecburiyetindeyiz. Onların ilgi ve beklentilerini doğru tespit ederek, zihin ve gönül dünyalarını iyi gözlemleyerek, çevreyle ilişkilerini iyi tahlil ederek işe başlamak durumundayız. Yükümüzün ağır, sorumluluğumuzun büyük ve işimizin vaktimizden çok olduğunu asla aklınızdan çıkarmayın. Yaz kursu süremizin bir hayli kısa olduğunu biliyorum. Fakat çocuklarımızın zihninde, kalbinde ve duygu dünyalarında yer edebilmek için yeteri kadar zamanımızın olduğunu düşünüyorum. Sekiz haftalık bu yaz kursunda öncelikli hedefimiz, çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim’i, Peygamberimizi, inanç ve ahlak değerlerimizi sevdirmek olmalıdır. Bunun için olumsuzluklara değil güzelliklere bakmalıyız. Çocukların yanlışlarına değil, yarınlarına odaklanmalıyız. Kısa sürede her şeyi öğretme telaşına girmeden onların gönüllerine girmenin yollarını aramalıyız. Yoğun bilgi vermek yerine güzel örnek olmak, çocukların dünyalarında daha kalıcı izler bırakacaktır. İletişimimizde Peygamber Efendimizin metodunu örnek alarak her çocuğu iyi bir dost, kıymetli bir arkadaş bilmeliyiz. Her biriyle yakından ilgilenmeli, şefkati ve merhameti yaşayarak öğrenmelerini sağlamalıyız. Eğitim, büyük fedakârlıklar gerektiren zor bir süreçtir. Bu süreci kararlı ve istikrarlı bir şekilde devam ettirmenin azmi ve heyecanı içinde olduğumuz sürece Allah’ın yardımıyla hizmetlerimiz bereketlenecek, işimiz daha da kolaylaşacaktır. İhlas ve samimiyetle çocukların kalplerine attığımız iyilik tohumları, bizim ebedi yolculuğumuzda en kıymetli azığımız olacaktır. Değerli hocalarım, şunu özellikle vurgulamak isterim ki bu kısa sürede hiçbir şey öğretemeseniz bile çocukların sizin duruşunuza şahit olmaları, onlar için en büyük kazanım olacaktır. Güler yüzünüz, samimiyetiniz, muhabbetiniz, merhametiniz ve nezaketiniz, onların dünyalarını imar edecek ve istikballerinde nice güzelliklerin anahtarı olacaktır” diye konuştu.

Cami cemaatine seslenen Erbaş, “Elbette çocuklar, camide gülüp oynayacak, koşup gürültü yapacaklardır. Bu, onların en doğal hakkı ve en temel gıdalarıdır. Çünkü çocuklar oyunla, eğlenceyle ve neşeyle büyürler. Onlardan bir yetişkin tavrı beklemek doğru olmaz. Bırakın, camilerimiz çocuklarla şenlensin. Camilerimiz, en güzel hatıraların mekânı olarak çocuklarımızın zihninde yer etsin. Sizler onlara güzelce rehberlik etmelisiniz. Unutmamalısınız ki çocuklar, sevgi, saygı, sabır, nezaket ve zarafet gibi güzel ahlak ölçülerini sizlerin şahsında öğrenip benimseyeceklerdir. Tabii, bu eğitim sürecinde çocukların cami ve ibadet adabını öğrenmelerini önemsiyoruz. Hocalarımız bu hususta gerekenleri mutlaka yapacaktır. Fakat çocuklar, yine de her fırsatta gülüp eğlenecekler, koşup oynayacaklardır. Onları söz ve hareketlerinizle incitmemenizi, kırmamanızı rica ediyorum. Her birini cennet çiçeği olarak görmenizi, yaramazlıklarını sabırla ve anlayışla karşılamanızı istirham ediyorum. Tatil döneminizi en iyi şekilde değerlendirmek adına Kur’an kurslarımızı tercih ederek en güzel kararı verdiniz. Bu güzel kararınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Sizi bu kararınızda destekleyen anne-babalarınıza da en kalbi şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki anne-babalarınızın en büyük mutluluğu, sizin Yaz Kur’an Kursumuzdan yeni şeyler öğrenerek eve dönmeniz olacaktır. Kur’an okumanız, ibadetleri öğrenmeniz ve ahlakınızı daha da güzelleştirmeniz, aileniz için en güzel hediye olacaktır. Sizler, bizim baş tacımızsınız. Sizler, ülkemizin en değerli varlığı, milletimizin umut dolu yarınlarısınız. Sizlerle Kur’an kurslarımızın ve camilerimizin manevi atmosferinde yeniden buluşmak, bizim için en büyük bahtiyarlıktır. Bu buluşmamız, aynı zamanda sizler için de yeni fırsatlar ve güzellikler barındırmaktadır. İnşallah, kurslarımızda yeni arkadaşlar edineceksiniz. Hocalarınızla tanışacak, Kur’an arkadaşlarınızla birlikte olacaksınız. Ömrünüz boyunca unutmayacağınız güzel hatıralar biriktireceksiniz. Sizlere bu kutlu yolda başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle açılışını yaptığımız Yaz Kur’an Kurslarımızın faydalı, neşeli ve bereketli geçmesini Rabbimizden niyaz ediyorum” diye konuştu. Konuşmanın ardından Erbaş ve protokol üyeleri öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 


CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Manisa’nın Sancaklı bölgesinde kiraz hasadı başladı.

Ramazan-29

  • Çarşamba 25.7 ° / 15.3 ° false
  • Perşembe 22 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.4 ° / 12.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.