Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

MANİSA'DA SAHTE ALTIN VE PARA OPERASYONU!!!

Suç işlemek maksadıyla vatandaşları dolandıranlar Jandarmadan kaçamadı. Çok miktarda sahte altın ve sahte para ele geçirildi.

MANİSA - ASAYİŞ 13.04.2023 12:30:00 2861 0
MANİSA



Konu ile ilgili olarak  güvenlik güçlerinden yapılan açıklamada,

"Manisa İl Jandarma Komutanlığınca; Manisa ve İzmir illerini kapsayan ve 5 ay süren fiziki ve teknik takip sonucu “Suç İşlemek Amacı ile Örgüt Kurdukları ve vatandaşları dolandırdıkları” tespit edilen şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi maksadıyla 250 Jandarma personelinin katılımıyla  Manisa ili merkezli (53) ayrı adreste eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon neticesinde 41 şüpheli şahıs yakalanmış olup şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda vatandaşları dolandırmakta kullandıkları çok miktarda sahte altın ve sahte paranın yanı sıra tabancalar, av tüfekleri, uyuşturucu maddeler, içerisinde kişisel bilgilerin olduğu dokümanlar, dijital materyaller (bilgisayar, laptop, usb bellek, tablet, harddisk) ve cep telefonları ele geçirilmiştir.

Örgüt mensuplarının kişisel bilgilerini ele geçirdikleri vatandaşlara telefon mesajıyla ulaşarak “tesadüfen bulduklarını iddia ettikleri altınları elden çıkarmak maksadıyla uygun fiyata satmayı” vadettikleri ve mesaja karşılık veren vatandaşlara sahte altın satarak dolandırdıkları tespit edilmiştir.

Gerekli yasal işlemlerin yapılmasına müteakip adliyeye sevk edilen şüphelilerden 25’i tutuklanmış, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Halen adli işlemleri devam eden şüpheliler mevcut olup tutuklu sayısının artabileceği değerlendirilmektedir.

Yapılan geniş çaplı operasyonla vatandaşları dolandıran suç örgütü tamamen çökertilmiştir. "ifadelerine yer verildi.

 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: MANİSA' SAHTE ALTIN OPERASYONU!!!
  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.