Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Manisa’da protokolü ve milletvekilleri oylarını kullandı

Manisa’da protokolü ve milletvekilleri Cumhurbaşkanı seçimleri 2. Turu kapsamında sandığa giderek oyunu kullandı.

28.05.2023 15:52:00 823 0
Manisa’da protokolü ve milletvekilleri oylarını kullandı

 

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve eşi Zehra Karadeniz oylarını Muradiye Atatürk Ortaokulu’nda kullandı. Vali Karadeniz, “Manisa, 14 Mayıs’taki seçimde katılım oranı en yüksek illerden biriydi. Seçim sonuçları vatanımıza milletimize hayırlı olsun” dedi.
AK Parti 28.Dönem Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Akhisar’da Misak-ı Milli İlkokulu’nda AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Ahmet Sözcüer ile birlikte 1306 nolu sandıkta kullandı. Yenişehirlioğlu, seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek Türkiye Yüzyılının başladığını açıkladı. 
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, eşi Esra Baybatur ve çocuklarıyla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulunda 1179 nolu sandıkta oy kullandı. Oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan AK Parti’li Baybatur, katılımın birinci turdaki kadar yüksek olduğunu belirterek “28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu. Görüyoruz ki ilgi alaka ilk turda olduğu gibi çok güzel. Bu milletimizin demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu demokrasi şölenine ne kadar sahip çıktığını göstergesidir. Memleketimiz için Manisa’mız için hayırlı olsun. Yarından itibaren de Türkiye yüzyılı başlasın diyoruz” dedi.
AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Tamer Akkal, ailesi ile birlikte Muradiye Atatürk İlkokulu’nda cumhurbaşkanlığı ikinci turu için oyunu kullandı. Akkal,”Milletimiz 14 Mayıs’ta yarım kalan işi tamamlayacak. Demokratik hakkımızı kullanalım. Türkiye Yüzyılı’nda her bir vatandaşımızın izi olmalı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hedeflerimize odaklandık. Demokrasi şölenimizin ardından akşam inşallah hayırlı haberleri alıp kaldığımız yerden devam edeceğiz. Tüm Manisalılara hayırlı olsun.
AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arınç oyunu kullandı. Murat Germen İlkokulunda oyunu kullanan Arınç seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Türkiye Yüzyılını inşa edeceklerini kaydetti. 
AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. Turu kapsamında  eşi Nergiz Hızlı ve kızı Pınar Hızlı ile birlikte Akhisar Namık Oğul Anadolu Lisesinde 1192 nolu sandıkta kullandı.
MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 2. Turu kapsamında eşi Naciye Akçay ile birlikte oyunu Cemal Ergün Ortaokulu’nda 1504 nolu sandıkta kullandı. Erkan Akçay, “Bugün gerçekleştirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimi ülkemize, bölgemize, ilimize ve tüm dünyaya hayırlı uğurlu olsun. Çünkü bütün dünyanın dikkati şuanda Türkiye’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmış durumda. 14 Mayıs’ta gerçekleştirdiğimiz seçimlere Manisa’dan yüzde 92 gibi yüksek bir katılım olmuştu. Türkiye genelinde de yüzde 88’e varan yüksek bir katılım olmuştu. Ülkemizde demokrasin ne kadar kökleştiğini, vatandaşlarımızın demokrasiye, oyuna ve milli iradeye ne kadar büyük ölçüde sahip çıktığının en temel göstergesiydi. İlk defa ikinci turda bir seçimi yapıyoruz. Bundan evvel 20 genel seçim yaptık 1946’dan bu yana. 21.sini 14 Mayıs’ta gerçekleştirdik. Bugünde Cumhurbaşkanı seçiminin hem çok kısa sürede oy kullanılması hem de oy pusulasının sade olması sebebiyle böyle zannediyorum ki saat 20, saat 21 civarında genel olarak resmi olmasa da sonuçları öğreneceğimizi düşünüyoruz. Bu seçim aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100. Yılını idrak ettiğimiz 2023 yılında gerçekleşti. Ve yeni yüzyılı da Türkiye Yüzyılı olarak ifade etmiştik. Türkiye Yüzyılının da ilk seçimi oluyor. Ülkemize, milletimize, vatanımıza, devletimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu’nda eşi Didem Özel ve kızı İpek Özel ile birlikte oyunu 1161 nolu sandıkta kullandı.
Özgür Özel, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bir ilkini yaşıyoruz.  İlk kez bir seçim ikinci tura kalmış durumda.  Bütün Türkiye’de ikinci tur heyecanı var. Biz katılım oranının yüksek olmasını bekliyorduk. Katılım oranının düşük olduğu yönünde sabah saatlerinde endişeler vardı ama öğle saatlerinde tüm Türkiye’de arttığı yönünde bilgiler geliyor. Oyumuzu kullandık. Cumhuriyetimizin ikinci Yüzyılı başlıyor. Bugün seçilecek olan cumhurbaşkanı ikinci yüzyılın cumhurbaşkanı olacak” dedi. 
Özel, daha sonrasında Şanlıurfa’da yapılan usulsüzlüğe ettiği gerekçesiyle darp edilen CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’le ilgili son gelişmeleri paylaştı. Özel, “Türkiye’de sorunlu sandıkların olduğu yerler tespit ettik. Katılım oranı ülkede yüzde 88.   O ilde 70-80 civarında ama bakıyorsunuz bazı sandıklarda oyların tamamı atılmış ve bir adaya oy çıkmış.  O sandıklara fazladan müşahit ve bazı büyük köylere milletvekili görevlendirmesi yaptık.  Bunlardan bir tanesi Ali Şeker arkadaşımızdı.  Kadınların yerlerine yani evdeki eşinin ve kız çocuklarını getirmeden oy kullanmak isteyen çoklu oyu bir seferde kendi atmak isteyen bir seçmene itirazdan dolayı 30 kadar kişinin saldırısına uğrayarak yaralandı. Şu anda Eyyübiye Devlet Hastanesinde.  Burun kemiğinde tahmin ediyorum çatlak var ama ili Şanlıurfa milletvekilimize bırakarak ayrıldı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz şunun peşindeyiz. Bugün siyaset günü değil bugün milli iradenin en üst düzeyde tecelli edeceği gündür. Seçime katılım oranı artması gereken gündür. Sahte oya göz yumulmaması gereken gündür.  Buradan şunu ifade edeyim. Bugüne kadar yüzlerce kişi örneğin Ak trol olarak ifade edilen başta kimliğini gizleyen sosyal medyada hakaret eden sonra araya başka milletvekilleri ailesi girince ekonomimiz durumumuz zor şikayetinizi geri alın diye yüzlerce kişiyi şahsıma ettiği hakaretlerden dolayı affettim. Ama bugün sandıklarda orda olmayan birinin yerine oy kullanmak üzere çalışanları, kadınları getirmeyip onların oyunu zorla atan erkekleri,  buna göz yummaya çalışanları müşahitlerimize saldıranları sandık başında milli iradeyi sakatlamaya çalışanları affetmeyeceğiz. Yarın iktidarda olsak muhalefette de olsak bu kimse gelip çünkü bu suç 3 yıl hapis cezası gerektiren para cezası gerektiren suç bizi affedin biz bunu yatık ama dediğinde şahsımıza yapılan saldırıyı affederiz milletin iradesine yapılan saldırıyı affetmeyiz. Herkes aklını başına alsın.  Milli iradeyi kim sakatlıyorsa yarından itibaren en ağır cezayı almaları için ne gerekiyorsa yapacağız.  Herkesle helalleşeceğiz ama onlara hakkımızı helal etmeyeceğiz” diye konuştu.
CHP Manisa Milletvekili Semra Aliye Kavaf ile İyi Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, oylarını Manisa yerine Ankara’da kullandı.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.