Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

MANİSA’DA KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE  YOĞUN TALEP…

Manisa'da okulların açılması ile birlikte kırtasiye ürünlerine talep arttı.

MANİSA- EĞİTİM 10.09.2023 09:00:00 2478 0
MANİSA’DA KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE  YOĞUN TALEP…

 

 

 

Manisa'da  okulların açılması ile birlikte  kırtasiye ürünlerine talep arttı.

 

Manisa’nın köklü kırtasiye merkezlerinden Hasret Kırtasiye Müdürü Volkan Gürel okulların açılması ile kırtasiye ürünlerine yönelik talep ile sektörün beklentilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

 

Manisa’da Okulların 2023-2024 eğitim öğretim yılının 11 Eylül’de başlaması ile  kırtasiye ürünlerine yönelik talep arttı.

 

Kırtasiye ürünlerinde yaz sezonunun pasif geçmesinden sonra talebin yavaş yavaş artmaya başladığını, son yıllardaki ham madde sıkıntısı, ithalatta artan gözetim ve vergi yükünün ürün fiyatlarının artışındaki önemli faktörler olduğuna dikkati çeken Hasret Kırtasiye Müdürü Volkan Gürel, 

"Hasret Kırtasiye olarak sezona hazırız. Yoğunluk okulun ilk gününden itibaren artamaya başladı. Kırtasiyecilerimiz yıllık satışlarının yaklaşık yüzde 40'ını sezonumuz olan ağustos ve eylül aylarında yapıyor. 

 

En çok çanta, kurşun kalem, boya kalemi, sulu boya, pastel boya, okul defteri, silgi, kalemtıraş, cetvel, pergel, gönye, iletki gibi kırtasiye ürünlerinde talep arttı. Hasret Kırtasiye olarak ta çok çeşitli ürünlerle öğrenci ve velililerimizi de dükkanımıza bekliyoruz.” dedi.

 

 

 

Zincir marketlerde kırtasiye ürünü satılmasın

 

15 yıldır sektörde çalışmakta olan Hasret kırtasiye Müdürü Volkan Gürel, 

“Ancak aynı dönemde zincir marketlerin ve sektör dışı yapıların da kırtasiye ürünleri ile ilgili kampanyalar düzenlemesi ve bu ürünlerin satışını yapmasından dolayı elbette kırtasiyeci esnafımız çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Perakende Ticareti Düzenleyen Yasa'nın, esnafın talepleri ve sıkıntılarını ortadan kaldıracak şekilde düzenlenmesi gerektiğini ifade ederek  "1500 metrekare altı zincir marketlerde kırtasiye ürünleri satışının yapılmamalıdır.”dedi.

 

 

Okul çantasını doldurmanın maliyeti 1000-1500 lira civarında

 

Gürel, bu yıl kırtasiye ürünlerinde okula başlama maliyetinin en az  1000 ila 1500 lira arasında değiştiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

 

"Öğrencilerimizin okul çantası dahil, bir yıl boyunca ihtiyacı olacak tüm kırtasiye ürünlerinin maliyeti hesaplandı. Ürün fiyatları elbette alım gücü ve tercihlere göre farklılık gösteriyor. Bir çantayı en az 1000 1500 liraya da hazırlayabilirsiniz, 3  bin liraya da hazırlayabilirsiniz. Tüketicinin talebine ve gelir durumuna göre satın alma tercihleri değişiyor.” İfadelerini kullandı.

 

 Özel Haber: Muharrem Kazer

 

 

 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.