Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

MANİSA'DA İLK KİRAZ 800 TL'DEN SATILDI

Manisa'da hasat edilen sezonun ilk kirazı, sembolik olarak kilosu 800 TL'den alıcı buldu

MANİSA- İLÇELER 19.04.2023 12:08:00 1947 0
MANİSA

 

Türkiye'nin erkenci kiraz üretim bölgelerinden olan Manisa'nın Şehzadeler İlçesinde sezonun ilk kirazı hasat edilmeye başlandı. Aşağıcobanisa'da üretici Yavuz Tun tarafından ilk kiraz hasat edildi. Hasat edilen kiraz Şehzadeler Belediyesi’nin yaptığı Türkiye’de örneği olmayan Kiraz Pazarında açık artırmayla satışa sunuldu. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir tarafından açık artırma fiyatı 250 TL’den başladı. Sembolik olarak gerçekleşen açık artırmada Tüccar Hüseyin Çimen 120 kilo kirazın kilosunu 800 liradan satın aldı. Satışı gerçekleştirilen ilk ürünün ise İstanbul ve Ankara'ya gideceği öğrenildi.

Hasadın ardından açıklamalarda bulunan İl Tarım Müdürü Metin Öztürk Manisa'nın kiraz üretimindeki yerinden bahsederek "Manisa'da kirazda önemli bir merkez. En önemli özelliği Türkiye’nin ve kuzey yarım kürenin ilk kirazını çıkartıyoruz ama aynı zamanda da üretim anlamında 48 bin 832 tonla 4. sırada geliyor ama üretim anlamında da 2. sıradayız. İlerleyen yıllarda Manisa üretim anlamında daha da yukarılara çıkacaktır." ifadelerine yer verdi.
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak ise ilk kiraz hasadıyla alakalı olarak, "Dünyada kiraz üreticiliği konumunda birinci sırada gelmekteyiz. Bu seneki ihracat hedefimiz 200 milyon dolarlık 80 bin ton kiraz ihracatını gerçekleştirmeyi planlıyoruz.  Kirazın ihracatını en çok Rusya'ya ve Avrupa ülkelerine yapıyoruz. Ama ilk Rusya ve Çin’de beğenilmesinden dolayı devletlerarasında protokol yapılmasını bekliyoruz." dedi.

Gerçekleştirilen hasat ve satış programına Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, MHP Manisa Milletvekili Adayı Ali Uçak, Şehzadeler İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Can katıldı.

 

 

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: MANİSA' KİRAZ ' SATILDI
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.