Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Manisa’da Her Yerde Matematik projesi başladı

Matematik Seferberliği çerçevesinde ilimizde “Manisa’da Her Yerde Matematik” projesi uygulanmaya başlandı.

MANİSA- EĞİTİM 19.01.2023 17:48:00 1416 0
Manisa’da Her Yerde Matematik projesi başladı

 

 

Millî Eğitim Bakanlığı’nın TÜBİTAK ve Üniversiteler iş birliğinde matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin matematik dersini küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla başlattığı Matematik Seferberliği çerçevesinde ilimizde “Manisa’da Her Yerde Matematik” projesi uygulanmaya başlandı.

 

 Proje kapsamında;  matematik seferberliği çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Manisa’ya gönderilen matematik öğretim materyalleri ile Cemal Ergün İlkokulunda matematik atölyesinin kurulumu gerçekleştirildi. Tüm öğrencilerin faydalanacağı atölye, matematiği daha eğlenceli hale getirmek için kullanılan öğretim materyallerinin yanında matematik kavramlarından oluşan duvar resimleri ve tavan aksesuarları ile süslendi. Yapımı tamamlanan matematik atölyesinin açılışı Cemal Ergün İlkokulunda İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, protokol üyeleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici; “Bakanlığımızın son dönemde önem verdiği projelerden bir tanesi de ‘Her Yerde Matematik’ projesidir. Biz bu tür atölyelerle öğrencilerimizin bilgilerinin yaşam becerileri ile örtüşmesini sağlıyoruz. Teorik bilgiler burada daha somutlaştırılarak kalıcı hale geliyor. Ben özellikle atölyenin yapımında destek olan hayırseverimize teşekkür ediyorum. Ayrıca biz burada iki projemizi birleştirmiş olduk. Görsel sanatlar öğretmenlerimize de duvar resimleri için çok teşekkür ederim. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hedefimiz bu tür atölyelerin gerek ilkokullarda gerekse ortaokullarda sayısını arttırmaktır. Bu atölyeden sadece Cemal Ergün İlkokulu öğrencileri değil bir plan dahilinde diğer okullardaki öğrencilerimiz de yararlanacaktır. Hayırlı olmanızı diliyor ve hepinizi hürmetle selamlıyorum” dedi


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.