Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Manisa’da genç eller depremzedeler için 24 saat ihtiyaç kolilerini paketliyorlar

Depremlerin yaşandığı bölgelerden ‘Bizlere acil battaniye,su,ısıtıcı,süt,çocuk bezi, ıslak mendil, piknik tüpü,mum,kefen’ feryatlarına ülkenin tüm illerinden ihtiyaçlara top yekün yanıt gelmeye devam ediyor.

MANİSA-GENEL 11.02.2023 11:07:00 981 0
Manisa’da genç eller depremzedeler için 24 saat ihtiyaç kolilerini paketliyorlar

 

 

Depremlerin yaşandığı bölgelerden ‘Bizlere acil battaniye,su,ısıtıcı,süt,çocuk bezi, ıslak mendil, piknik tüpü,mum,kefen’ feryatlarına ülkenin tüm illerinden ihtiyaçlara top yekün yanıt gelmeye devam ediyor.

ALKIŞLAR TÜM ÖĞRENCİLERE

Milli Eğitim Bakanlığının okulların tatil süresini 20 Şubat’ta kadar uzatmasıyla birlikte Valiliklerin illerdeki yardım toplama koordinasyon merkezlerinde paketleme yapan öğrencilerce ve öğretmenlerce isabetli karar olarak değerlendirildi.

Manisa Valiliğinin merkezde ve ilçelerindeki yardım toplama merkezlerindeki yardımların ayrı ayrı kolilere konulması, paketlenmesi ve onların biriktirilerek deprem bölgesine gidecek olan tırlara yüklenmesini üstlenen ortaokuldan, liseye ve üniversite öğrencilerine kadar uzanan o ellerden ilmek ilmek paketlenerek geçiyor. Öğrenciler, okullardan ve vatandaşlardan gelen yardımları koordinasyon toplama merkezi önünde gruplar halinde karşılayarak içeri almaları ise görülmeye değer.

Özellikle öğrencilerin yardımları jet hızıyla içeri almaları esnasından dışarıdan içeriye kadar uzanan bölümdeki elden ele olan yardımlaşma zinciri gençliğin üretkenliğini, yardımlaşmanın ne denli can siperhane yapıldığı gözler önüne seriyor olması alkışlanacak davranış olarak nitelendirildi.Minik çocuklar ise depremden sağ olarak kurtulan akranları için satın aldıkları oyuncakları babalarının eşliğinde koordinasyon merkezlerine bizzat gelip teslim etti.

‘KEFEN’ DOLU TIRLAR DEPREM BÖLGESİNE ÇIKARILDI

Emekli Astsubaylardan, Pazarcılar odasından, Sancaklı İğdecikte Yörükler Derneklerinden şehirdeki tüm STK lar koordinasyon merkezlerini yardım materyalleri ile doldurdu. Cenazelerin kaldırılabilmesi için istenilen ilk kefenler ise Manisa Pazarcılar odasınca tırlara yüklenerek deprem bölgelerine yollandı

KOORDİNASYON MERKEZLERİ LOJİSTİK ÜSTÜ GİBİ

Sportif faaliyetlerin yanı sıra spor okullarına giriş sınavlarının yapıldığı spor salonları içi ve dışı tam bir lojistik üssüne dönüştürüldü. Profösöründen, öğretim elamanına,milli sporcusuna 7’den 70’e her birey depremzedelere ulaştırılması gereken yardımlar için 24 saat boyunca adeta arı-karınca misali çalışıyor.

 


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Perşembe 29.3 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.