Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Manisa'da Eğitim Yılı öncesi Şoförlere Eğitim

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, 2023-2024 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okul servis aracı şoförlerine yönelik eğitim gerçekleştirdi.

MANİSA - ASAYİŞ 6.09.2023 16:56:00 2086 0
Manisa

 

 

Manisa Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen eğitim odanın toplantı salonunda yapıldı. Özellikle de Mimar Sinan Bulvarı, Mehmet Akif Ersoy Caddesi gibi ana caddelerde yapılan hızların trafik kazalarına yol açtığına dikkat çekildi. Direksiyon başında cep telefonu ve alkollü araç kullanmanın da kazalara neden olduğu belirtildi. Yaya önceliğine ve emniyet kemeri takmanın önemine vurgu yapıldı.  
Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, “2023-2024 eğitim öğretim sezonun açılması hepimize hayırlı olsun. Her yıl okul açılmadan önce Emniyet Müdürlüğümüze bağlı Trafik Şube Müdürlüğümüzle birlikte okul servis şoförlerine yönelik eğitim seminerleri düzenleniyor.  

Oda olarak buna öncülük ediyoruz. Siz sahada çalışıyorsunuz geleceğimiz olan çocuklarımızı, öğrencilerimiz taşıyorsunuz. Mesaj atıp bilgi vermemize rağmen katılım gerçekten çok az. Ama katılan şoförlerimize mesleklerine olan saygılarından dolayı teşekkür ediyorum. Geleceğimiz olan gençlerimizi taşıyorsunuz. Onun için yapmış olduğunuz her hareketini öğrencilerimiz örnek alıyor.   Sizlerden bir şeyler kapıyorlar. 

Onun için hal ve hareketlerimize dikkat edelim. Kazasız belası bir sezon diliyorum herkes için” dedi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Büro Amiri Timur Erkek, “Öncelikle 2023-2024 eğitim öğretim sezonu herkese hayırlı olsun. Kazasız belasız bir sezon diliyorum. Biz denetleme kısmında siz de şoförlük ve sürücü kısmındasınız. Bu tür eğitimler veya toplantılar çok faydalı oluyor.  Geçen sene tespit ettiğimiz bazı sorunlar var. Bunların tekrar yaşanmaması için gayret göstermeliyiz” dedi. 
Erkek, şehir içi ulaşımda yaşanan sorunlardan bahsederek, “Bu sorunlara özellikle dikkat etmeliyiz. Vatandaşlardan olsun, kurumlardan olsun en fazla şikayetlerin başında Mimar Sinan Bulvarı’nda özellikle servis araçlarımızın çok hızlı gittiğiyle ilgili şikayet geliyor. Maalesef trafik kazalarının en büyük sebeplerinden biri de hızlardır. Mimar Sinan Bulvarında belli bir hız sınırımız var. Burada belli saatlerde radarla denetim yapıyoruz. Bizim amacımız cezalandırmak değil bilinçlendirmek. Çünkü ceza çözüm değil. Zaten size burada eğitim vermemizin sebeplerinden bir tanesi de budur. Trafik kazalarına baktığımız zaman yüzde 60-70’i hız ihlallerinden kaynaklanıyor. Bizim temel amacımız trafik kazalarını önlemek, bunun önüne geçmek. 

Özellikle Mimar Sinan Bulvarında, Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde hız konusuna çok dikkat etmeliyiz. Trafik kazalarının, hızların yoğun olduğu caddelerin başlarında bunlar geliyor. Özellikle trafik kazalarına neden olan ihlallerden biri de cep telefonlarıdır.  Cep telefonuyla özellikle araç başında, direksiyon başında ilgilendiğimizde dikkatimizi dağıtıyor.  

Kazalar anlık olarak meydana geliyor.  Bir mesaj geldiğinde biri aradığında bakma gereği duyduğumuzda dikkatimizi dağıtıyor. Bu da kazalara sebebiyet verdiği için özellikle direksiyon başında cep telefonumuzu kullanmayalım. Anlık oluşabilecek kazaları önlemiş oluruz. Alkollü araç kullanmakta kazalara sebebiyet veren durumlardandır.  

Özellikle yolcu taşıyan şoförlerimizle bu konuda fazla karşılaşmıyoruz. Daha çok hususi araçlarda alkollü araç durumuyla karşılaşıyoruz. Kesinlikle alkollü araç kullanmıyoruz. Yaya önceliğine önem vermeliyiz. 

Yayalara öncelik vermeliyiz. Şehirlerde nüfusun artmasıyla birlikte yayalar yollarda daha fazla olmaya başladı. Bu da doğal olarak böyle bir ihtiyacı ortaya çıkardı. Bunun akabinde yaya kazaları arttı. Bu kazaları öncelemek amacıyla da yaya önceliği durumu ortaya çıktı. Bununla ilgili haftada üç gün gerek drone ile gerekse kameralarla denetimlerimizi yapıyoruz. 

Özellikle Sekiz Eylül Caddesi, İzmir Caddesi bu tarz yoğun olan caddelerde. Bu caddelerde yayalara öncelik verirsek uygun olur. Gerek cezalardan kurtulmak gerekse de kazaları önlemek açısından çok önemli. 

Atatürk Bulvarında bir kazamız oldu. Yayaya çarpıldı. Bu tarz talihsiz olaylarla karşılaşmamak için bunlara dikkat etmeliyiz. Emniyet kemeri trafik kazalarında yaralanma riskini önemli ölçüde azatlığı için çok önemli bir durum” dedi.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.