Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Manisa'da 89 öğretmen, 41 okul Avrupa/Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazandı

Manisa’da Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2021 yılında yapılan e-Twinning projelerinde Avrupa/Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanan öğretmenlere ve okul müdürlerine sertifikaları verildi.

MANİSA- EĞİTİM 1.12.2022 16:05:00 2025 0
Manisa

 

 

Manisa’da Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2021 yılında yapılan e-Twinning projelerinde Avrupa/Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanan öğretmenlere ve okul müdürlerine sertifikaları Merkezefendi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Halil Yurtseven İlkokulunda düzenlenen tören ile takdim etti. 89 öğretmen 129 Avrupa/Ulusal Kalite Etiketi, 41 okul bu kapsamda Avrupa/Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazandı.
Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş öğretmenlere katkılarından dolayı teşekkür etti. 

‘Yunusemre eğitimde zirvede’ sloganıyla eğitimin daha geliştirmek için çalışmaları gerçekleştirdiklerini vurgulayan Demirtaş, “2020 yılında beraber çıktığımız yolculukta o dönemde pandeminin gölgesinde öğretmenlerimiz eTwinning projelerini başlamıştı. Öğretmenlerimizin gayretlerinin çok olduğunu gördük. Bu sayıların artması yönünde gayret göstermelerini istemiştik. Ve bugün gelinen nokta sevindirici bir durum. eTwinning öğretmenlerimizin kendilerini geliştirmesi, okullarımızın kendilerini geliştirmesi, sadece kendi okullarının değil başka okullardaki öğretmenlerle, Avrupa’daki okullarla işbirliği yaparak eğitim öğretime, öğrencilerimize hizmet noktasında bir adım olduğunu gördük. ‘Yunusemre daima zirvede’ sloganımızla hareket ettik. Belki de zirveye çıkmak kolay ama onu korumak daha da zor. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, okullarımızın destekleriyle birçok alanda zirveye çıktık. Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Yunusemre eğitimde Türkiye’nin birinci ilçelerinden olmaya aday bir ilçedir. Fizik imkanlar, şehrin konumu müsait. Enerjimizi eğitim öğretime harcarsak başarılı oluruz. Eğitimde söylenecek çok söz var ama eğitimde iki unsuru çok önemsiyorum. Bunlar disiplin ve sürekliliktir. 

Eğer disiplin ve süreklilik varsa o anda başarı geliyor. Disiplin ve süreklilik yoksa başarıdan söz edilemez. Öğretmenler eğiticimdir. Eğitimciler eğitimciliğini yapacak, sendikacılar sendikacılığını yapsın, siyasetçilerde siyasetini yapsın. Bizim gönlümüz bize emanet edilen yavrularımızı geliştirmeliyiz. Hep birlikte çalışarak ilçemizi daha yukarılara taşıyacağız” dedi. 
Proje yapan öğretmen ve okul sayılarından bahseden 2019 yılında 12 öğretmenimiz projede yer alırken, 2020’de 16 öğretmen, 2021 yılında 89 öğretmen yer aldı. Artışa bakın ne kadar güzel bir artış. Demek ki herkes burada işiyle uğraşıyor. İşine yapanlara saygı duyacağız ve her zaman başımızın üstünde yeri var. Kalite etiketlerine baktığımızda 2019’da 18 kalite etiketimiz varken, 2020’de 44’e yükseldi. 2021’de ise 129 kalite etiketimiz var. Toplamda 117 öğretmenimiz bu projelerde görev almış, etiket sayısına baktığımızda 58 Avrupa, 113 ulusal toplamda 171. Etiket alan okul sayımıza baktığımızda Avrupa 30, ulusal 31 toplamda 61 okulumuz kalite etiketi aldı. Emeği geçen öğretmenlerimize, okullarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Cuma 32.4 ° / 16.1 ° false
  • Cumartesi 32.9 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.