Manisa'da10 Bin Dairede Depreme Dayanıklılık Testi Yapıldı

Manisa'da yaklaşık 10 bin dairede hızlı değerlendirme testiyle risk analizini yaptı.

MANİSA-GENEL 1.08.2023 12:21:00 1808 0
Manisa



 

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi ortaklığında başlatılan projeyle olası deprem afetine karşı hızlı değerlendirme testiyle binalarda risk analizi yapılıyor. 

75. Yıl, Uncubozköy ve Laleli Mahallesi’nde tamamlanan çalışmaların ardından Mesir Mahallesi’nde başlatılan çalışmaları takip eden Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ünsel Gökçe,” Sahada bulunan ekiplerimiz 3 mahallede yaklaşık 10 bin dairede hızlı değerlendirme testiyle risk analizini yaptı. İl merkezinde başlattığımız bu çalışmamıza talebe bakılmaksızın 17 ilçemizde tüm binalarda yapacağız ”dedi.
 

Yaşanan depremlerin ardından hızla harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin yapının depreme dayanıklılık testini ücretsiz olarak yapıyor. 75. Yıl, Unubozköy ve Laleli Mahallesi’nde tamamlanan çalışmaların ardından Mesir Mahallesi’nde başlatılan çalışmaları Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ünsel Gökçe, MCBÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Demir de takip etti.  
 

17 ilçede tüm binalar kontrolden geçecek
 

Büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ünsel Gökçe,” Manisa Büyükşehir Belediye Sayın Başkanımız Cengiz Ergün ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Ataç arasında imzalanan protokol kapsamında binalarda hızlı değerlendirme testiyle risk analizi başlatmıştık. İnternet sitelerinden aldığımız başvurularda en çok talebin olduğu 75. Yıl, Unbucozköy ve Laleli Mahallesinde değerlendirme testini tamamladık. 3 mahallede yaklaşık 10 bin dairede (bağımsız yapıda) hızlı değerlendirme testiyle risk analizini yaptık. Bu 3 mahallenin ardından 4. Mahalle olarak Mesir Mahallesi’nde çalışmalara başladık. Büyükşehir Belediyesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin yürüttüğü bu çalışmaya, İnşaat Mühendisleri Odası’nın katkısıyla hızla devam ediyoruz. İl merkezinde başladığımız bu çalışmamıza talebe bakılmaksızın 17 ilçemizde tüm binalarda dayanıklılık testini yapağız ”dedi.
 


 


 

TGK Heyetinden BİK Genel Müdürü Abdülkadir Çay’a Ziyaret: “Basının Sorunlarını Elbirliğiyle Çözeceğiz”

Selçuk Özdağ ve İdris Şahin, Manisa Dostlar Meclisi’nin Konukları Oldu

MANSİAD’dan Mücahit Arınç ile Manisa Sanayisi Üzerine İstişare Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Tahmilci’den EPDK Kararına Tepki

MCBÜ Yeni Akademik Yıla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Katılımıyla Başladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Merhum Başkan Ferdi Zeyrek ve Çalışanlar İçin Lokma Hayrı

Yunusemre Belediyesi’nden Miniklere “Tasarruf ve Tutumluluk” Eğitimi

Psikolog, Diyetisyen, Fizyoterapistlere Randevu Dönemi Başladı

  • Cumartesi 18.6 ° / 7.2 ° Güneşli
  • Pazar 19.2 ° / 8 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.3 ° / 7.9 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.