Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

MANİSADA YAZ KURAN KURSLARI DEVAM EDİYOR

1

SPOR 11.07.2019 13:37:03 1222 0
MANİSADA YAZ KURAN KURSLARI DEVAM EDİYOR
Manisa’da 2019 Yaz Kuran kursları devam ediyor. “Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kuran olsun” temasıyla gerçekleşen Yaz Kur’an kurslarında çocuklar bir yandan Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyor. Bir yandan da sportif ve kültürel etkinlikler gerçekleştiriyor. Mimar Sinan’ın Ege Bölgesi’ndeki tek eseri olan ve 1583-1585 yılları arası yapılan tarihi Muradiye Camii’nde 150’e yakın öğrenci Kur’an-ı Kerim öğreniyor. Aynı zamanda Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü eşliğinde cami bahçesinde badminton, atletizm, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde futbol ve yüzme etkinlikleri düzenleniyor. Böylece çocuklar camide güzel bir vakit geçirmiş oluyor. Çocuklarda bu durumdan oldukça memnun. Cami imamı Hamza Acarkan, Cami müezzini Osman Akkış, cami görevlisi Murat Emgener Kur’an eğitimi verirken, sportif faaliyetler ise Gençlik Spor ve Diyanet Gençlik spor kulübü hocaları badminton antrenörü Hatice Tokmakçı, atletizm antrenörü Halil Çıkrıkçılar, Wushu kungu antrenörü Yusuf Çetinkaya tarafından veriliyor. Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü başkanı ve Muradiye Cami Görevlisi Murat Emgener, Manisa Diyanet Gençlik spor kulübü olarak Yaz Kur'an Kurslarında Muradiye camiine gelen öğrencilerimize yönelik olarak spor etkinlikleri düzenlemekteyiz. Gençlik spor ve aynı zamanda kulübümüzün antrenörleri ile beraber yürüttüğümüz bu etkinlikler ders aralarında ve ders bitiminde gerek camimizin bahçesinde gerekse Gençlik Spor İl Müdürlüğü tesislerinde devam etmektedir. Faaliyetlerimize çocuklar yoğun ilgi göstermektedir. Gayemiz Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenen çocuklarımızın camide daha güzel vakit geçirmeleri hem dersleri düzgün bir şekilde öğrenmeleri hem de öğrenirken eğlenmeleridir” diye konuştu. Cami imamı Hamza Acarkan, bu sene 150 öğrencinin Yaz Kur’an kurslarına başvurduğunu belirterek, “Çocuklarımıza elimizden geldiği kadar Kur’an-ı, Peygamber efendimizin ahlakını öğretmeye çalışıyoruz. Bu öğrencilerimizden 50’e yakını Kur’an-ı Kerim’e geçti. Bu konuda başarımız gayet yüksek. Çocuklarımız Kur’an-ı Kerime geçmek için birbirleriyle adeta yarışıyorlar. Aynı zamanda evlatlarımıza Kur’an-ı Kerimi sevdirmek, camiyi sevdirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu konuda futbol olsun, badminton olsun, yüzme olsun. Bu tür etkinlikler çocuklarımızı mutlu ediyor” diye konuştu. Cami müezzini Osman Akkış ise, “Peygamber Efendimiz hadisi şeriflerinde ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerimi öğrenen ve öğretendir’ diye buyuruyor. Bizlerde inşallah öğreten pozisyonunda çocuklarımızda öğrenen durumunda oluyorlar. Çocuklarımız gayet neşeli, cıvıl cıvıl bir şekilde Kuran kurslarını sürdürüyor” dedi. Öğrenciler ise, “Muradiye Camii’nde hem Kuran öğreniyoruz, hem de çeşitli etkinliklerle eğleniyoruz. Havuza gidiyoruz, pikniğe gidiyoruz. Futbol, badminton oynuyoruz. Bütün hocalarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dediler.

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.