Manisa’da Ecerbilgiç’ten esnaf ziyaretleri hız kesmiyor

Manisa Berberler ve Kuaförler Odası başkan adayı Rahime Ecerbilgiç, seçim çalışmaları çerçevesinde kent genelinde esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.

GÜNDEM 10.12.2025 13:01:57 23 0
Manisa’da Ecerbilgiç’ten esnaf ziyaretleri hız kesmiyor

            (MHA)     Manisa Berberler ve Kuaförler Odası başkan adayı Rahime Ecerbilgiç, yaklaşan oda seçimleri öncesinde saha programına ağırlık verdi. Kent merkezinde berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerini tek tek ziyaret eden Ecerbilgiç, hem esnafın sorunlarını dinliyor hem de göreve gelmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlatıyor. Esnafın kapısını sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar çalan Ecerbilgiç, “Bu oda, üyelerinin nefesini hissettiği sürece güçlü olabilir” mesajı veriyor.  Uzun yıllardır sektörde hizmet veren ve odanın ilk kadın başkan adayı olarak dikkat çeken Rahime Ecerbilgiç, ziyaret ettiği her dükkânda öncelikle esnafın beklentilerini not alıyor. 

Özellikle artan maliyetler, kira ve personel giderleri, mesleki eğitim ihtiyacı ve haksız rekabet konularının öne çıktığı görüşmelerde Ecerbilgiç, çözüm odaklı bir yönetim vaat ediyor. Oda yönetiminde şeffaflık, hesap verebilirlik ve üyeyle sürekli iletişim sözü veren Ecerbilgiç, “Bu sandık, sadece bir yönetim değişikliği değil, aynı zamanda anlayış değişimi için fırsat olacak” ifadelerini kullanıyor.  Esnaf ziyaretlerinde hijyen standartlarının yükseltilmesi, çırak ve kalfa eğitimlerinin güncellenmesi, mesleki sertifikasyon süreçlerinin kolaylaştırılması ve toplu alım-iskonto modelleri gibi başlıklar öne çıkıyor. Ortak tanıtım kampanyaları ve meslek içi eğitim seminerleri de Rahime Ecerbilgiç’in projeleri arasında yer alıyor. Ecerbilgiç, birçok işletmede kadın çalışan ve kadın işletmecilerle özel olarak sohbet ederek, kadınların sektördeki görünürlüğünün ve karar verici pozisyonlarda yer alma oranının artırılması gerektiğine vurgu yapıyor.  Manisa Berberler ve Kuaförler Odası başkan adayı, oda yönetiminin sadece aidat toplayan bir yapı olmaktan çıkıp, üyelerinin ekonomik ve sosyal yaşamına dokunan güçlü bir meslek örgütüne dönüşmesi gerektiğini dile getiriyor. Bu kapsamda, belediyeler ve kamu kurumlarıyla iş birliği protokolleri, meslek standardı anlaşmaları ve sosyal sorumluluk projeleri hazırladıklarını aktaran Ecerbilgiç, “Esnafımızın her alanda yanında olan, sahadan kopmayan bir oda için yola çıktık” diyor.

HAKDEM’den muhtarlara sert uyarı: Yetkiniz yoksa dokunmayın

CHP’li Bakırlıoğlu: Bu düzenin adı kara düzendir

Manisa’da Ecerbilgiç’ten esnaf ziyaretleri hız kesmiyor

Gelecek Partili Artar’dan 2026 bütçesine sert tepki

Başkan Gülşah Durbay’ın sağlık durumu için yeni açıklama

Manisa Büyükşehir 2025’te 284 milyon TL tasarruf etti

Kadın Muhtarlara Güçlendiren Eğitim Programı Başladı

Manisa’da İl Göç Koordinasyon Kurulu toplandı

  • Çarşamba 6.3 ° / 4.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 8.7 ° / 2.2 ° false
  • Cuma 6.1 ° / 3 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.