Manisa’da 266 bin öğrenci yarıyıl tatiline çıkıyor

Manisa genelinde 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı’nın birinci dönemi, 16 Ocak Cuma günü yapılacak karne töreninin ardından sona erecek. Toplam 266 bin 588 öğrenci karne heyecanı yaşayarak yarıyıl tatiline girecek.

GÜNDEM 15.01.2026 15:06:53 26 0
Manisa’da 266 bin öğrenci yarıyıl tatiline çıkıyor

           (MHA)     Manisa’da binlerce öğrenci ve öğretmen, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk dönemini tamamlamaya hazırlanıyor. Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre, il genelinde 1174 okul ve eğitim kurumunda öğrenim gören 266 bin 588 öğrenci, 16 Ocak Cuma günü karnelerini alarak yarıyıl tatiline çıkacak. Manisa genelinde görev yapan öğretmen sayısının ise 20 bin 415 olduğu bildirildi.

Her eğitim kademesinden öğrencinin yer aldığı Manisa’daki okullarda, ilk dönem boyunca yoğun bir eğitim-öğretim süreci yaşandı. Yılın ilk yarısında akademik çalışmaların yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle öğrencilerin çok yönlü gelişimine katkı sağlandı. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte öğrenciler, hem dinlenme hem de eksiklerini tamamlama fırsatı bulacak.

Manisa’daki resmi karne töreninin, Yunusemre ilçesinde bulunan Hasan Türek Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirileceği öğrenildi. Törene, il protokolü ve eğitim yöneticilerinin katılması bekleniyor. Programda öğrencilerin karne sevinci protokol üyeleriyle birlikte paylaşılacak, dereceye giren ve farklı alanlarda başarı gösteren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilecek.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yarıyıl tatilinin sadece dinlenme dönemi olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekerek, bu sürecin öğrencilerin ilgi alanlarına zaman ayırabilecekleri, kitap okuyabilecekleri ve ikinci döneme zihnen hazırlanabilecekleri önemli bir dönem olduğunun altını çizdi. Velilere de çocukları üzerinde gereksiz baskı kurmamaları, karne notlarını bir sonuç değil, yeni bir başlangıç olarak değerlendirmeleri çağrısında bulunuldu.

Yetkililer, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci döneminin 2 Şubat Pazartesi günü başlayacağını hatırlattı. İkinci dönemin ara tatili 16 Mart’ta başlayacak ve 20 Mart Cuma günü sona erecek. Eğitim öğretim yılı ise 26 Haziran Cuma günü tamamlanacak. Böylece öğrenciler, haziran ayı sonunda yaz tatiline çıkacak.

Manisa’da eğitimin güçlü bir öğretmen kadrosu ile sürdürüldüğünün vurgulandığı açıklamalarda, eğitim-öğretim altyapısının geliştirilmesi, okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve öğrencilerin akademik başarısının artırılması için çalışmaların yeni dönemde de devam edeceği belirtildi.

Başkan Balaban, AB projesi öğrencilerini ağırladı

ADM ve GDZ Elektrik’te üst düzey görev değişimi

Vatanoğlu’na Anahtar Parti’de yeni görev

Gediz Havzası’nda Kirleten Tesislere 211 Milyon TL Ceza

Yeşilay Manisa’dan Gazetecilere ‘Bağımsızlık Yılı’ Mesajı

Manisa’da 266 bin öğrenci yarıyıl tatiline çıkıyor

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda 3 Adaylı Genel Kurul

Deaf Champions League 2026 Manisa’da Düzenlenecek

  • Perşembe -4.8 ° / -13.5 ° Güneşli
  • Cuma -3.5 ° / -11.1 ° false
  • Cumartesi -3.8 ° / -10.8 ° Hafif dondurucu yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.