Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Manisa Trabzonlular Derneği Hamsi Festivali 12-18 Şubat arası gerçekleşecek

Manisa Trabzonlular Derneği tarafından geleneksel hale gelen Hamsi Festivali’nin 5'incisi 12 ile 18 Şubat 2024 tarihleri arasında, Manisa Magnesia Form AVM arkası Festival alanında gerçekleşecek.

GÜNDEM 22.01.2024 12:49:00 1357 0
Manisa Trabzonlular Derneği Hamsi Festivali 12-18 Şubat arası gerçekleşecek

 

 

18 Şubat 2024 Pazar günü 1,5 ton hamsi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. Hamsi Festivali kapsamında sanatçılar sahne alacak, bol bol horon oynanacak.


Ünlü sanatçıların da sahne alacağı 5. Hamsi Festivali ve festival haftası detaylarıyla ilgili Manisa Trabzonlular Derneği Başkanı Mahmut Alioğlu, Manisa basınını bilgilendirdi. Naturel Cafe’de düzenlenen programa derneğin yönetim kurulu üyeleri Nurgül Yılmaz, Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Dr. Barış Kaya hazır bulundu.

Başkan Alioğlu, “5. Hamsi Festivalimize; Manisa, İlçeleri ve diğer komşu illerde yaşayan vatandaşlar da katılım sağlayacaklardır.   Festival süresince; kurulacak olan yöresel ürünler stantları, yöresel sanatçıların vereceği konserler, Kuymak ve hamsi ikramı yapılacaktır. Ayrıca güzide şehrimiz Trabzon’umuzun gelenek ve göreneklerinin yanı sıra kültür, sanat ve turizm yönüyle tanıtmayı, Karadeniz ve Ege kültürlerinin karşılıklı tanıtılmasını, kaynaştırılmasını amaçlıyoruz.  Festivalimiz 12 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayıp, 18 Şubat 2024 Pazar günü sona erecektir. Festival haftası boyunca kurulan stantlarda; gıda, süt ürünleri, yöresel gastronomi kültürleri yöresel el sanatları, süs eşyaları, Trabzon bıçağı gibi yöresel ürün ve araçlar satılacaktır. Tüm hafta boyunca; horon ekibimiz, kemençe sanatçılarımız ile konuklarımıza eğlenceli vakit geçirtmeye çalışacağız.  Manisa Magnesia Form AVM arkası Festival alanında kurulacak sahnede ise 17 Şubat 2024 Cumartesi gün boyunca; Beste Özdemir, Sultan Bekçi ve Ahmet Akyüz yöresel türkü ve şarkılarla konuklarımızın kulaklarının pasını silecek.  17 Şubat Cumartesi günü sat 17.00 de ise Karadenizli Ünlü sanatçı Selçuk Balcı sevenleri ile buluşarak, dillerden düşmeyen şarkılarını Manisa’da seslendireceği bir konser verecek. 18 Şubat 2024 Pazar gününe gelindiğinde ise saat 12.30’da; Karadeniz’den özel saklama koşullarıyla Manisa’ya getirteceğimiz;  bir buçuk ton temizlenmiş hamsi, ekmek arasında misafirlerimize gün boyunca ücretsiz olarak ikram edilmeye başlanacak. Festival alanının hamsi pişirme bölümünde bir taraftan hamsi ikramı devam ederken, alanın sahne kısmında farklı yöresel etkinliklerimiz gerçekleştirilecek.  Program akışına göre saat 14.30’da açılış konuşmaları gerçekleştirilecek. Açılış konuşmalarının ardından Trabzon Halk Oyunları ve Osman Yardım Horon ekibi gösterilerini gerçekleştirecek.  Yöresel sanatçılarımız; Hikmet Cüre, İhsan Aydın, Mustafa Dibiç, Paşa Ceylan ve Taner Eyüpoğlu sırasıyla birer konser verecekler.  Saat 17.00’ye gelindiğinde ise Ünlü Karadenizli sanatçı Davut Güloğlu, türküleri ile alanı dolduran konuklarımıza muhteşem bir konser verecek” dedi.

Manisa’nın da Trabzon gibi Şehzadeler Şehri olduğunu kaydeden Alioğlu, “Tıpkı Manisa gibi, Şehzadeler şehri Trabzon’umuzda;  tarih, kültür sanat ve medeniyetler beşiğidir. Trabzon; kültürel ve sanatsal özellikleriyle fark oluşturan bir şehirdir. Trabzon var oluşundan beri, medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve kültürler arası etkileşimde önemli rol oynamış bir şehirdir. 12-18 Şubat 2024 tarihleri arasında 5.sini yapacağımız festivalde; Trabzon şehrin tarihinin, güven veren ve sanata kol kanat geren yapısının büyük etkisini göreceksiniz.  Trabzon tarihten bu yana, cesareti ve mertliği ile bu ülkenin çimentosu olmuştur. Bizim 5 kırmızı çizgimiz var. Bunlardan; biri vatan, diğeri bayrak, diğeri Atatürk, diğeri Trabzon, bir diğeri de Trabzonspor’dur. Trabzon hoşgörü, dayanışma ve vatani duyguların çok yoğun yaşandığı bir şehirdir. Denizi, hamsisi, mezgiti, diğer balık türleri, lahana sarması, mısır ekmeği, kuymağı, peyniri, helvası ve tüm gastronomi kültürü ile çok tanınmış bir lezzetler diyarıdır. Trabzon; tarihi eserleri, Uzungöl’ü, yayları, turizm yatırımları ile yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği, muhteşem doğal güzelliklere sahip bir sahil kentidir.  Horonu, kemençesi, türküleri ve kahramanları ile dillere destan bir şehirdir. Trabzon, futbolda ve sporun her dalında Anadolu’nun sesidir.  Tüm bu özetlediğimiz unsurların tamamını; Manisa’ya eksiksiz olarak getirmemiz mümkün değil ama Trabzon’u temsil eden ana unsurlar olan; hamsi, horon ve Trabzon şarkılarını-türkülerini; 5. Hamsi Festivalimizde Manisalılar ve yakın çevreden gelen misafirlerimizin beğenisine sunacağız.  2012 yılında kurulan derneğimizin yapmış olduğu etkinlikler arasında geleneksel hale gelen hamsi festivallerinden 5.sini gerçekleştireceğiz. Tüm Manisalılar, Egeliler ve festivalimize katılmak isteyen herkesi 12 ile 18 Şubat tarihleri arasında; Manisa Magnesia Form AVM arkası Festival alanında yapılacak 5. Hamsi Festivalimize ve ekmek arası hamsi yemeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Manisa Trabzonlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alioğlu’nun yönetim kurulunda Nurgül Yılmaz, Tahsin Kalaycı, Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Dr. Barış Kaya, Dr. Alirıza Özen, Timur Bilgili, Ömer Akbulut, Muhammet Yavuz, Abdullah Küçükali, Adem Şen yer alıyor.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.