Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Manisa Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Büyümeye Devam Ediyor

Manisa Toplum Ruh Sağlığı Merkezi 2011 yılından bu yana Manisa Merkez ve Saruhanlı İlçesinde ikamet etmekte olan ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara hizmet vermektedir.

MANİSA-GENEL 1.02.2023 18:31:00 917 0
Manisa Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Büyümeye Devam Ediyor

 

Yapılan açıklamada,

 

Manisa Toplum Ruh Sağlığı Merkezi 2011 yılından bu yana Manisa Merkez ve Saruhanlı İlçesinde ikamet etmekte olan ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara hizmet vermektedir. Merkezimize kayıtlı hasta sayısının 643’e yükselmesi ve fiziksel olarak yetersiz kalması nedeni ile daha çok danışanımıza hizmet edebilmek amacı ile ikinci kat Ek Hizmet Ünitesi Hayırsever Sayın Ali Çekin'in katkıları ile Hizmete Açılmıştır.

Merkezimize başvuran kişiler biyopsikososyal açıdan değerlendirilerek bütüncül bir tedavi yaklaşımı ile ele alınmaktadır. Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde psikiyatri uzmanı doktor, psikolog, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, ergoterapist görev yapmakta olup, kişiye özel tedavi planı düzenlenmekte ve ev ziyaretleri yapılmaktadır. Halk Eğitim Merkezinden görevlendirilen resim, spor ve geleneksel el sanatları alanındaki usta öğreticiler ve ergoterapist eşliğinde rehabilitasyon çalışmaları devam etmektedir. Düzenli takip ve bütüncül tedavi yaklaşımı sayesinde ağır ruhsal bozukluğu olan hastaların hastaneye yatışları azalmakta, toplum içerisinde tedavi edilebilmeleri ve topluma uyumları sağlanmaktadır.

Ek Hizmet Ünitesinin açılışını; Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Erol KARACA, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. F. Neslim Yağlı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cengiz Cengisiz, Hayırseverimiz Ali Çekin ve beraberindeki sağlık çalışanlarıyla birlikte yaptılar.

Halkımıza daha iyi hizmet verebilmek adına yürütülen bu çalışmanın ilimiz için hayırlı uğurlu olmasını dileriz.

 


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Salı 22.7 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.4 ° / 10.3 ° false
  • Perşembe 25.4 ° / 12 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.