Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

MANİSA OVASINDA DOMATESTE HASAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Sofralarımızın vazgeçilmezlerinden olan ve ülkemizin kaliteli domateslerinin yetiştirildiği Manisa Ovasında domateste başlayan hasat çalışmaları devam ediyor.

MANİSA-GENEL 17.08.2022 08:52:00 943 0
MANİSA OVASINDA DOMATESTE HASAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 

 

Akhisar İlçesindeki Domates hasat çalışmalarını yerinde inceleyen Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, üreticilerle birlikte domates topladı. Manisa’nın domates üretimine ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Metin Öztürk; “2021 yılı TÜİK verilerine göre ilimizde toplam 135.000 dekar alanda domates yetiştiriciliği yapılmakta olup bunun 108.000 dekar alanında salçalık domates yetiştiriciliği yapılmaktadır.   Salçalık domates verimi İlimizde 14-15 tonlara ulaşmakla birlikte ortalama 8-10 ton/da civarındadır. İlçe düzeyinde yoğun olarak salçalık domates yetiştiren İlçelerimiz Saruhanlı, Şehzadeler, Salihli, Akhisar, Gölmarmara ve Turgutlu olarak yer almaktadır.

Salçalık olarak yetiştirilen domates alanlarının yaklaşık 25.000 dekarı kurutmalık olarak ayrılmaktadır. ABD, Almanya, Rusya, İtalya ve İngiltere başta olmak üzere çeşitli ülkelere ihracatı yapılan kurutmalık domates İlimizde büyük önem taşımaktadır” dedi.

İl Müdürü Öztürk daha sonra bir salça fabrikasına geçerek üretim tesislerini gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

 Hasat çalışmalarına; Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

 

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.