MANİSA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ GIDA DENETİMLERİNİ YOĞUNLAŞTIRDI

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim Ekiplerince özellikle et ve et ürünleri, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, unlu mamuller üretimi/satışını yapan işletmelerin denetimlerine ağırlık verildi.

MANİSA - ASAYİŞ 4.07.2022 00:00:00 2246 0
MANİSA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ GIDA DENETİMLERİNİ YOĞUNLAŞTIRDI

 

Yapılan denetimlerde özellikle et ve et ürünlerinin üretim ve muhafaza koşulları, üretim ve satış yeri hijyeni, personel hijyeni, gıdaların raf ömrü gibi hususlara dikkat edildi. Gıda sektöründe çalışan personellere yönelik hijyen belgesi kontrolleri de yapılarak, gıdaların üretim, satış ve dağıtımının tüm aşamalarında dikkat edilecek hususlar konusunda kontroller yapıldı.

01.07.2022 tarihinde tüm İl genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen denetimlere; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Gıda ve Yem Şube Müdürü Dr. Defne Bacınoğlu ve kontrol görevlileri katıldı.

Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan İl Müdürü Metin Öztürk; “5996 Sayılı Kanun kapsamında işletmelerde asgari, teknik ve hijyenik koşulların sağlanıp sağlanmadığına yönelik denetimler yapıldı. Özellikle et ve et ürünleri, tatlı, unlu mamuller, şeker ve şekerli ürün işletmelerinde Bayram öncesi yoğunluk oluşması sebebiyle hijyen kuralları çerçevesinde gerekli hijyen tedbirlerinin alınması yönünde bilgilendirmeler yapıldı.

Bayramda halkımızın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmelerinin sağlanması için Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak gıda denetim ekiplerimiz, insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler almaya ve uygulamaya kesintisiz olarak devam edecektir. Tüm Manisalı vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı şimdiden kutluyorum” dedi.

 

Manisa Aşık Veysel GESK, Goalball Şampiyonasında Sahaya Çıkıyor

Yeniden Refah Partisi’nden Yayla ve Kışla Köylerine Ziyaret: “Sorunların Takipçisiyiz”

Soma’ya Yeni Sosyal Mekân: Vargel Kafe Resmen Açıldı

Manisa FK’dan Transfer Bombaları: 8 Yeni İsimle Anlaşma Sağlandı

Manisa Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Umut Eli: “Bu Şehirde Kimse Yalnız Değil”

Manisa’da Yazın En Güzel Serinliği: Çocuklara Ücretsiz Portatif Havuz Keyfi

CHP’li Tahmilci’den Sert Tepki: “Bu Sessizlik İhanettir, Alın Teriyle Alay Edilmez”

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

  • Pazar 37.5 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 35.5 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Salı 35.2 ° / 21 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.