Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Manisa Gazeteciler Cemiyeti'nden açıklama

Manisa Gazeteciler Cemiyeti'nden basına tehtidle ilgili açıklama yapıldı

MANİSA -MEDYA 9.09.2023 11:41:00 2083 0
Manisa Gazeteciler Cemiyeti


Manisa Gazeteciler Cemiyeti'nden  basına tehtidle ilgili açıklama  yapıldı . Açıklama şöyle:

 

"Basına tehdidi şiddetle kınıyoruz.  Vekilin basın danışmanını özür e davet ediyoruz,
Halkın haber alma özgürlüğünü sağlamak gibi önemli bir görevi yerine getirmek misyonunu üstlenen basın mensupları bu minvalde çalışmalarını sürdürmektedir. Yaz kış, yağmur çamur, gece gündüz demeksizin çalışan gazetecilerimiz, gördüklerini okuyucularına aktararak vatandaşa ‘Haber’ verir.
Ancak ne acıdır ki zaman zaman gazeteciler gerek fiili gerekse fiziki şiddete maruz kalmaktadır. Maalesef birçok meslekte olduğu gibi, gazetecilik mesleğinde de bu tür asla tasvip etmeyeceğimiz ve her zaman karşısında duracağımız olumsuz durumlar, bizleri derinden etkilemektedir.
Yaşanan bu şiddet olayının son örneğini bugün Manisa'mızda yaşadık. İlimizde uzun yıllardır yayın hayatını sürdüren ve kentin başarılı yayın organlarından olan www.manisakulishaber.com ile Manisa Olay Gazetesi'nin tehdit ve hakarete maruz kaldığını derin bir üzüntüyle öğrendik. 
Manisa’dan milletvekili seçilen ve kente çok fazla gelmediği herkesin malumu olan DEVA Partisi Manisa Milletvekili Sayın Selma Aliye Kavaf'ın, 8 Eylül Manisa’nın kurtuluşu törenlerine katılmasını, eleştirel bir dille haber yapan, Medi Medya Grubu bünyesinde faaliyet gösteren www.manisakulishaber.com ile Manisa Olay Gazetesi çalışanları tehdit ve hakaretlere maruz kalmıştır. 
Benzerlerine Manisa ve farklı illerde defalarca kez şahit olduğumuz eleştirel haberden dolayı DEVA Partisi Manisa Milletvekili Sayın Selma Aliye Kavaf'ın basın danışmanı olan şahsın; medya grubu çalışanlarını, Yazı İşleri müdürlerini ve Genel Yayın Yönetmeni, aynı zamanda Manisa Gazeteciler Cemiyeti’ mizin başkanvekili Ertan Korkmaz 'a yönelik tehditlerini şiddetle kınıyoruz. 
Eleştiriye zerre tahammülü olmayanların, yapılan haberden dolayı arkadaşlarımızı FETÖ 'cülükle suçlamalarını, hapse göndermekle tehdit etmelerini ise ayniyle kendilerine iade ediyoruz.
Adında ‘demokrasi’ ibaresi bulunan bir partinin milletvekilinin basın danışmanının; demokrasiyi savunanların demokrasi adına basın çalışanlarını tehdit etmeleri, onlara hakaretlerde bulunmaları, en hafif tabirle gaflettir.
Demokrasinin temel taşlarından biri olan gazetecilerin haber vermesine, görevlerini yapmasına kimse engel olamaz. Hele ki bunu hakaret ve tehditle asla yapamaz.
Ne Manisa basınının, ne de bu seviyesizce saldırıya maruz kalmış arkadaşlarımızın yalnız olmadığını ve konunun takipçisi olacağımızın da bilinmesini isteriz.
Son olarak, halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlanamayacağını, bu tür tehdit ve hakaretler karşısında bahse konu arkadaşlarımızın,  Gazeteciler Cemiyeti olarak bizlerin ve Manisa basınının herhangi bir ferdinin geri adım atmayacağını duyuruyor. Basın danışmanının tehdit varı sözleri ni şiddetle kınıyor   kendisinden  özür bekliyoruz…. 
Manisa Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu adına Başkan Ali Filizkan"


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: Manisa Gazeteciler Cemiyeti' açıklama
  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.