MANİSA ESNAF ODASI BAŞKANI BAHATTİN AKYÜZ, KDV ZAMMI ESNAFI DERİNDEN ETKİLEDİ

KDV oranlarında zam yapılmasının ardından Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Bahattin Akyüz esnaflara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

MANİSA-GENEL 11.07.2023 19:08:00 1619 0
MANİSA ESNAF ODASI BAŞKANI BAHATTİN AKYÜZ, KDV ZAMMI ESNAFI DERİNDEN ETKİLEDİ

 

KDV oranlarında zam yapılmasının ardından Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Bahattin Akyüz esnaflara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. 


Resmi Gazete’de yayımlanan bir diğer Cumhurbaşkanı Kararı’yla da mal ve hizmetlere uygulanan (KDV) Katma Değer Vergileri’nde artışa gidildi. 


7346 Sayılı Karara göre; KDV oranı %18 olan mal ve hizmetlerde %20’ye, %8 olan mal ve hizmetlerde %10’a yükseltildi. Temel Gıda Ürünlerini kapsayan %1 olan mal ve hizmetlerde herhangi bir değişiklik yapılmadı.


TEMİZLİK ÜRÜNLERİ VERGİSİ %8'DEN %20'YE YÜKSELDİ

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Bahattin Akyüz, Geçtiğimiz yıl temizlik ve hijyen maddelerinde KDV oranı yüzde 18’den, yüzde 8’e indirilmişti. Bu ürünlerde oran yeniden yüzde 20'ye çıkarıldı. "Sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil (sabun, deterjan veya solüsyon emdirilmiş olsun olmasın), tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçete ürünlerinde" KDV oranı yüzde 8'den yüzde 20'ye çıkarılmıştır.
Esnaflarımızın fatura ve fiş keserken ilgili düzeltmeleri yapılmasına dikkat çeken Akyüz,  yazarkasalarındaki, fatura sistemlerindeki, stok kartlarındaki KDV oranlarını güncellemelerinin yapılması gerektiğini vurguladı. 

İleride yanlış KDV oranı uygulanması ile cezalarla muhatap olmamak için oran güncellemelerini tamamlamaları önem arz etmektedir.
MESO Başkanı Bahattin Akyüz, Yiyecek-içecek sektöründeki alışların hala daha yüzde 1’le devam ettiğini hatırlattı. 

Ayrıca, yiyecek-içecek sektöründeki esnafların %1 ile aldığı ürünü %10 KDV kesmesinin bu sektördeki esnaflara ilave yük olduğunu da dile getiren Başkan Akyüz, yetkililerden bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını talep etti, ivedi bir çözüm beklediklerini ifade etti.

TGK Heyetinden BİK Genel Müdürü Abdülkadir Çay’a Ziyaret: “Basının Sorunlarını Elbirliğiyle Çözeceğiz”

Selçuk Özdağ ve İdris Şahin, Manisa Dostlar Meclisi’nin Konukları Oldu

MANSİAD’dan Mücahit Arınç ile Manisa Sanayisi Üzerine İstişare Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Tahmilci’den EPDK Kararına Tepki

MCBÜ Yeni Akademik Yıla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Katılımıyla Başladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Merhum Başkan Ferdi Zeyrek ve Çalışanlar İçin Lokma Hayrı

Yunusemre Belediyesi’nden Miniklere “Tasarruf ve Tutumluluk” Eğitimi

Psikolog, Diyetisyen, Fizyoterapistlere Randevu Dönemi Başladı

  • Cumartesi 18.6 ° / 7.2 ° Güneşli
  • Pazar 19.2 ° / 8 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.3 ° / 7.9 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.