Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

MANİSA DENETİMLİ SERBESTLİKTEN YÜKÜMLÜLERE MANEVİ REHBERLİK

Manisa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, toplumun yapı taşını oluşturan bakanlıklar düzeyinde gerçekleştirilen işbirliklerini yerelde aktif ve işlevsel hale getirebilmek amacıyla çalışmalar yürütüyor.

MANİSA - ASAYİŞ 22.09.2022 00:00:00 1819 0
MANİSA DENETİMLİ SERBESTLİKTEN YÜKÜMLÜLERE MANEVİ REHBERLİK

 

 

 

Onarıcı adalet sisteminin bir ürünü olan Denetimli Serbestlik, 2006 yılından itibaren suç fiilinin karşılığında uygulanan cezanın infaz yöntemlerinden birisi olarak kullanılıyor. Denetimli serbestlik sistemi ile hükümlü, dışarıda sosyal hayat içerisinde denetim altında tutuluyor.

Psiko-sosyal destek süreci temelinde meslek edindirme, kendi işini kurma, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım gibi yönleri geliştirmeyi hedefleyen denetimli serbestlik; uzman personelin gerçekleştirdiği bireysel görüşme, yapılandırılmış grup çalışmaları ve seminer gibi faaliyetleri içeriyor. İyileşme sürecinde önleyici hizmet çalışmalarının paydaşlıklar kurulan diğer kurumlar ile birlikte yürütülmesi önem taşıyor.

Manisa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, toplumun yapı taşını oluşturan bireylerin; sosyal becerileri güçlü, nitelikli, iletişimi kuvvetli, çevresinde olup bitene karşı duyarlı, bilinçli ve kötü alışkanlıklardan uzak durabilen kişilerin yetişmesi için bakanlıklar düzeyinde gerçekleştirilen işbirliklerini yerelde aktif ve işlevsel hale getirebilmek amacıyla çalışmalar yürütüyor.

Bu kapsamda Adalet Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol gereğince görevlendirilen Din Görevlileri, Manisa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde haftanın 4 günü danışan yükümlülere hizmet veriyor. Gönüllülük esasına dayalı manevi rehberlik hizmeti kapsamında, müracaatta bulunan denetimli serbestlik yükümlülüleri danışmak istedikleri konular ile ilgili kurumda görevlendirilen vaizle görüşme gerçekleştirebiliyor.

Din hizmetleri, din eğitimi, manevi danışmanlık ve rehberlik faaliyetleri sunulması, toplumda suç işleme oranının azaltılması ve yeniden suç işlenmesinin önlenmesi ile tutuklu ve hükümlülerin, dini ve ahlaki duygularını geliştirerek yeniden topluma kazandırılması amacıyla danışmanlık hizmeti almak isteyen yükümlüler, kuruma başvuru yaparak faaliyetlerden yararlanabiliyor.

 

 

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Cumartesi 32.9 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.