Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü LGS Gürültü Açiklaması

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, 4 Haziran 2023 Pazar günü Liselere Geçiş Sınavı (LGS) gürültü önleme çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ASAYİŞ 30.05.2023 18:49:00 2264 0
Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü  LGS Gürültü Açiklaması

 

 

Şantiye faaliyetleri, müzik yayını, açık hava faaliyetleri ilgili sınavın yapılacağı tarihlerden 1 gün öncesinden sınav bitiş saatine kadar yapılmaması istendi.  

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Melih Melik Kara yaptığı açıklamada, “Ülkemizde olduğu gibi Manisa İlimizde de 04 Haziran 2023 Pazar günü Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yapılacaktır. Bilindiği üzere, 30.11.2022 tarihli ve 32029 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Gürültü Kontrol (ÇGK) Yönetmeliği; çevresel gürültünün çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin önlenmesi, çevresel gürültünün azaltılması için gürültü kontrol tedbirlerinin uygulanması ve çevresel gürültü yönetimi çalışmaları hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla oluşturulmuştur. Çevresel Gürültü Kontrol (ÇGK) Yönetmeliğinde “Yurt genelinde uygulanan liselere geçiş ve üniversitelere giriş sınavlarının yapılacağı merkezlerin yakın çevresinde şantiye faaliyetleri, müzik yayını, açık hava faaliyetleri ilgili sınavın yapılacağı tarihlerden 1 gün öncesinden sınav bitiş saatine kadar sürdürülemez….” hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda, Çevresel Gürültü Kontrol (ÇGK) Yönetmeliği'nin amacı da dikkate alındığında,  Liselere Geçiş Sınavının (LGS) önem derecesinin yüksek olması ve öğrencilerin ikametgâhlarında sınav öncesi günün akşam ve gecesinde yapacak oldukları istirahatin önemli olması nedeniyle, tüm öğrencilerin olumsuz olarak etkilenmemeleri adına, sınavlarının yapılacağı merkezlerin yakın çevresinde şantiye faaliyetleri, müzik yayını, açık hava faaliyetleri düğün vb. faaliyetlerin ilgili sınavın yapılacağı tarihlerden 1 gün öncesinden sınav bitiş saatine kadar yapılmaması gerekmektedir.  Sınava girecek tüm öğrencilerimizin beden ve ruh sağlığı açısından olumsuz etkilenmemeleri adına kişi, kurum ve işletmelerin Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliğinde belirtilen hususlarda gerekli hassasiyeti göstermeleri büyük önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla sunulur” dedi.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.