Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Manisa'ya ‘Sevgililer Günü’ kınaması

1

GÜNDEM 9.02.2021 17:29:46 1559 0
Manisa





Laçin, “Cumhurbaşkanımız bile seyyar esnafına destekler açıklarken, yapılan bu talihsiz açıklama ülke genelinde üretim kooperatiflerine üye olup, vergisini veren veya vergiden muaf sayılan on binlerce seyyar çiçekçimize haksızlıktır. Başta Roman çiçekçilerimiz başta olmak üzere 10 bin üyemiz adına kendisini kınıyorum” dedi.

Yaklaşan Sevgililer Günü öncesi Manisa’da hazırlattığı afişlerle ‘seyyarlardan çiçek almayın’ çağrısı yapan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz’e İzmir’den tepki geldi. İzmir’deki 200 bin seyyar esnafı temsilen kurulan ve 10 bin üyesi bulunan İzmir Seyyar Esnaflar Meclisi Başkanı Evren Laçin yapılan bu ayrımcı dili kınadıklarını söyledi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ BİLE SAHİP ÇIKTI”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay açıkladığı pandemiden zarar gören esnafa kira ve 1000 TL hibe desteğinin seyyar satıcıları bile kapsarken Oda Başkanı Akyüz’ün bu açıklamasının çelişkili olduğunu vurguladı. Laçin, “Kendi ürettiği çiçeğini seyyar olarak satan veya vergi mükellefi olup vergisi veren seyyar esnafımızla, vergiden muaf olarak çalışan esnafımızı da kapsayan bu ayrımcı ve dışlayıcı dil sayın oda başkanına yakışmamıştır. Başta Roman çiçekçilerimiz olmak üzere onurunu kıran tüm çiçekçi esnafımızdan umarım biran önce özür diler” diye konuştu.

“ÖRF, ADET VE GELENEKLERE TEZAT”
Seyyar satıcıların da evlerine ekmek götürmek zorunda olduğunu hatırlatan Laçin şunları söyledi: “Başkan Akyüz’ün seyyar satıcıları ötekileştiren yaklaşımı Türk insanını örf, adet ve geleneklerine de tezattır. Üretici kooperatifleri bünyesinde çiçekçilik yapan ve ürününü seyyar olarak satan esnafımızın yanı sıra Türkiye genelindeki binlerce seyyar çiçekçi esnaf arkadaşımızdan da üzüntülerini dile getiren telefonlar aldık. Esnaf koordinasyon kurulu kararıyla ve tüm dünyada kabul edilen NACE kodlarıyla resmen kabul edilen, namusuyla çalışan seyyar çiçekçi arkadaşlarımızın hedef gösterilmesini bir kez daha lanetliyoruz. Esnafımız pandemi ve iflaslarla boğuşurken Oda Başkanımıza esnafımızın sorunlarına çözüm aramasını ve kendi asli görevlerine dönmesini tavsiye ediyoruz.”  

 

--

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.