Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

MANİSA İL MÜFTÜLÜĞÜ “BU RAMAZAN SİGARAYI BIRAKIYORUM HAYATIMA YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPIYORUM” KAMPANYASINI BAŞLATTI

1

GÜNDEM 9.04.2021 11:07:25 1637 0
MANİSA İL MÜFTÜLÜĞÜ “BU RAMAZAN SİGARAYI BIRAKIYORUM HAYATIMA YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPIYORUM” KAMPANYASINI BAŞLATTI


Manisa İl Müftülüğü Yeşilay Manisa Şubesi işbirliğiyle13 Nisan- 13 Mayıs 2021 tarihleri arasında“Bu Ramazan Sigarayı Bırakıyorum Hayatıma Yeni Bir Başlangıç Yapıyorum” kampanyasını  başlattı.

Diyanet Gençlik Merkezinde düzenlenen kahvaltılı programda  Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök  Manisa il Müftülüğü ve Yeşilay Manisa Şubesi işbirliğiyle gerçekleşecek olan “Bu Ramazan Sigarayı Bırakıyorum Hayatıma Yeni Bir Başlangıç Yapıyorum” kampanyasını başlattıklarını ifade ederek,

'Manisa il müftülüğü ve ilçe müftülükleri gençlik koordinatörlükleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Gençlik Kolları olarak gençlere yönelik düzenlediğimiz etkinliklerle, gençlerimizin iç disiplin geliştirmesi için yardımcı olacağız.
Bilhassa çocuk ve gençlerimizin maneviyatını güçlendirmek, değerleri ile tanışmasını sağlamak için Yeşilay gibi değerli kuruluşlarımızla birlikte ortak projeler üretmeyi önemsiyoruz.
Bu alanda bizlere her türlü işbirliği imkanını sunan Yeşilay Manisa Şubemize Kıymetli Başkanımız Salih Fulcun’un şahsında teşekkür etmek isterim.

Son yıllarda yapılan birçok araştırma sigaranın insan sağlığı üzerinde pek çok zararlı etkisinin olduğunu bilimsel olarak ortaya koymuş bulunmaktadır. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız. Çünkü sadece bizim ülkemizde bir yılda 115 bin kişi sigaraya bağlı sebeplerle hayatını kaybediyor. Hayatımızın, sağlığımızın bizlere emanet olduğunu, ruh ve beden sağlığımızı korumanın ibadet olduğunu her fırsatta vurgulamalıyız.
Onbir Ayın sultanı Ramazan Ayı, sigarayı bırakmak için güzel bir fırsattır. Ramazan ayında manevi duyguların da verdiği güçle kişiler gün boyu sigara içmedikleri için bunu devam ettirebilecekleri yönünde cesaret kazanır, motivasyon elde ederler.
Ramazan, oruçlu kimseye sabretmeyi ve iradeyi kullanmayı öğretir. Bir ay boyunca iradesine hâkim olan insanlar, ömür boyunca sigaradan da uzak durabilir. Ramazanda takriben 17 saat sigaradan uzak kalan bağımlılar, bunu fırsata dönüştürebilir, Ramazan ayı bitmeden sigarayı bırakma planları yaparak, Ramazan sonrasında hemen uygulamaya koyabilirler.

Manevi olarak kendimizi beslediğimiz bu özel günler, sigara kullanan kişilerin kararlılığına ve iradesine de pozitif katkılar sağlamaktadır. Bu sebeple Ramazan ayını sigara bağımlılığından kurtulmak için bir fırsat olarak değerlendirmek gerekmektedir.
Yapılan araştırmalar Ramazanda sigarayı bırakanların daha başarılı sonuçlar aldıklarını göstermektedir. Ramazanda oruç gereği 17 saat sigara içmeyen bir insan, sigarasız durabildiğini fark eder ve sigarayı bırakabileceğine dair kendine güveni artar.
Ramazan ayında teravih namazı gibi Müslümanlar için çok değerli olan ibadet ve dualar ile akşamları sigaradan uzak kalmak çok daha kolay olmaktadır. Ayrıca sigaranın İslam dinine göre haram olduğunu da eklersek, oruç gibi bir ibadet vesilesiyle sigaradan da kurtulmak kişiler için çok daha büyük bir kazanım olmaktadır.
Sigara, dengeli beslenmenin karşısında en büyük engellerden biridir. Ramazan ayı, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmak için de iyi bir fırsattır. Bu Ramazanda, iftara kadar değil, son nefese kadar sigarayı bırakma gayretinde olmalıyız.
Manisa İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerimiz bünyesinde oluşturduğumuz bağımlılıkla mücadele koordinatörlükleri olarak sigarayı bırakmak isteyenlere her türlü rehberliği ve manevi desteği vermeye hazırız. Bizlere başvuran vatandaşlarımızı Yeşilay Bağımlılıkla Mücadele Merkezlerimize yönlendireceğiz. Sigara ile mücadele süreçlerinde onların ve ailelerinin daima yanlarında olacağız. “dedi

KAMPANYADA ÖDÜLLER DE VAR
 Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök  Sigarayı bırakma iradesini gösteren kardeşlerimize Türkiye Diyanet Vakfımız aracılığıyla çeşitli hediyeler de takdim edileceğini ifade ederek.

“Kampanyamıza Manisa il ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımız katılabilir. 13 Nisan- 13 Mayıs 2021 tarihleri arasında sigarayı bırakmak istediklerine dair form dilekçeyi İlçe Müftülüklerimizden temin ederek dolduracaklar. Form dilekçe doldurulduktan sonra ilçe müftülüklerimize teslim edilecek. Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlerimiz Yeşilay ile temas halinde bu kardeşlerimizi tedavi süreçlerine yönlendirecekler. Kampanyanın sekretaryasını Manisa İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü İl Vaizi Dr. Ahmet Erdinçli hocamız yürütecektir. Başvuru sürecini tamamlayamayan yada başlangıç aşamasında manevi desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımız 0536 4166474 nolu telefondan kendisine ulaşabilirler. Sigarayı bırakma iradesini gösteren kardeşlerimize Türkiye Diyanet Vakfımız aracılığıyla çeşitli hediyeler de takdim edilecek. Ancak en büyük hediye sigaranın esiri, tutsağı olmaktan kurtulmaları olacaktır.


Yeşilay Şube Başkanı  Salih Fulcun’da bu kampanyayı Manisa İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü ile ortak olarak yürüteceklerini vatandaşlarımızı  sigaranın esiri, tutsağı olmaktan kurtulmalarının en büyük mutluluk olduğunu  ifade etti.





 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.