Manisa'da Şubat'ta 5.608 Ağacın Kesilmesi önlendi ve 9.237 m³ Su Tasarrufu Sağlandı

1

EKONOMİ 9.04.2021 11:22:38 1808 0
Manisa



Manisa’da Sıfır Atık Projesi ile 2021 yılı Şubat ayında 5.608 ağacın kesilmesi önlendi.
 
Manisa Valiliğinden konu ile ilgili olarak yapılana açıklmada,

'İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve çevreyi koruma bilincinin oluşturulması amacıyla başlanılan Sıfır Atık Projesiyle çevre korunurken ekonomiye de büyük katkı sağlanıyor.

 
Ocak 2019 tarihinden itibaren uygulamaya geçirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından iç mekân geri dönüşüm kutu ihtiyaçlarını karşılamak üzere mavi (kağıt, plastik, cam, metal) geri dönüşüm kutuları yaptırılmış ve kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılmıştır.
 
Sıfır Atık Projesi uygulamasında 2021 yılı Mart ayında 488.769 kg geri kazanılabilir atık toplandı. Toplanan bu atıklar sayesinde Manisa’da toplam 5.608 adet ağaç kurtarılmış aynı zamanda 1.729.044 kwh enerji ve 9.237m³ su tasarrufu sağlanmıştır.'iafedelerine yer verildi.

 

Manisalı Minik Tekvandoculardan 9 Madalya Birden

Kışla Mahallesi’nde “Yuntdağ Dayanışma Günü”ne Yoğun İlgi

Manisa Büyükşehir’den Akhisar ve Turgutlu’ya Asfalt Yatırımı

Milli Futbolcumuz Osman Kahraman U18 Kadrosunda

CHP’li Tahmilci: “Gazze’deki Zulme Sessiz Kalmak Vicdana Sığmaz”

Akhisar Ülkü Ocakları’ndan Birlik ve Beraberlik Programı

Manisa’da Sahipsiz Hayvanlar İçin Eylem Planı Denetimleri Başladı

Turgutlu’da Zafer Bayramı Coşkusu Gökhan Tepe Konseriyle Taçlanacak

  • Pazar 35.7 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.6 ° / 18.9 ° Güneşli
  • Salı 31 ° / 17.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.