Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Manisa'da % 75 Hibeli Fiğ Tohumu Dağıtımı Gerçekleştiriliyor

1

EKONOMİ 4.11.2020 11:05:09 2977 0
Manisa
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, çiftçilerimize %75 Devlet katkısı, %25 Çiftçi katkısı ile tohumluk fiğ dağıtımı yapılmasına başlandı.
Dağıtım çalışmalarını yerinde inceleyen Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, yürütülen çalışmalar ve projeye ilişkin açıklamalarda bulundu.
Öztürk açıklamasında; “Sonbaharda pamuk hasadından sonra, ilkbahar ekilişleri yapılıncaya kadar oluşan ara dönemde, tek yıllık yem bitkileri ekiminin yaygınlaşması, ülke hayvancılığının ihtiyaç duyduğu kaba yemin temini yanında, münavebeye uygun bir yetiştiricilik yapılması amacıyla %75 Bakanlığımız hibesi, %25 üretici katkılı ''Pamuk Ekimi Yapılan Alanlarda Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi'' İl Müdürlüğümüzce hazırlanmış ve pamuk tarımının olduğu Akhisar, Ahmetli, Gölmarmara, Kırkağaç, Salihli, Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre İlçelerimizde uygulanmaya başlanmıştır. Proje kapsamında adi fiğ bitkisi yetiştiriciliğine karar verilmiştir.
Çiftçilerimiz bu projeye yoğun ilgi göstermiş ve pamuk ekilişi yapılan alanlar haricinde de projenin uygulanmasının çiftçimize faydalı olacağı düşüncesiyle Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde ödenek miktarının artırılması sağlanmıştır. Sonrasında bahse konu İlçelerimizle birlikte Demirci, Köprübaşı, Kula, Sarıgöl, Selendi, Soma ve Turgutlu İlçelerimiz çiftçilerinin de talepleri alınmıştır.
Tohum temini, Manisa Merkez Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla kooperatifin tedarikçisi olan tohum üreticilerinden 25 kg’lık ambalajlarda standart sertifikalı fiğ tohumu olarak yapılmıştır” dedi.
Çiftçilerden, Çiftçi Kayıt Sisteminde kayıtlı arazilerine yem bitkisi yetiştirmek amacıyla ekim yapmaları haricinde bir şart aranmadığına dikkat çeken Metin Öztürk; “Proje kapsamında fiğ ekimi yapmak isteyen üreticilerden 1 kg tohum için 1,60 TL katkı payı alınmıştır. Proje kapsamında, ödenek ve çiftçi katkısı olarak toplam 2.025.555 TL karşılığı, 334.250 kg fiğ tohumu dağıtılacak olup 25.000 dekar alanda ekiliş gerçekleştirilecektir.
Proje için hızlı hareket edilerek ekim sezonu öncesinde tohumların çiftçilerimize ulaştırılmasını amaçlıyoruz. 26.10.2020 tarihi itibariyle Akhisar, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Turgutlu İlçelerimizde fiğ tohumu dağıtımına başlanmıştır. Diğer ilçelerimizde de kısa sürede tamamlanacaktır.
Kış döneminde arazilerimizin boş kalmaması, kaba yem üretimine katkı sağlanması, topraklarımızın organik madde ve azot bakımından zenginleştirilmesinin sağlanması amaçlarıyla uygulamaya koyduğumuz projemizin ülkemize ve çiftçimize faydalı olmasını diliyorum” dedi.

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.