Manisa’da 60 Yıllık Cezaevi Yıkılıyor

0

GÜNDEM 20.12.2016 15:01:36 1093 0
Manisa’da 60 Yıllık Cezaevi Yıkılıyor

Kurtuluş Mahallesi’ndeki 6 bin metrekarelik alana 1956 yılında yapılan Adalet Bakanlığı Salihli C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, geçtiğimiz yıl Durasıllı Mahallesi'ne T tipi kapalı ve açık ceza infaz kurumu olarak taşındı. Cezaevinin Durasıllı Mahallesi'ne taşınmasının ardından atıl durumda olan 60 yıllık eski cezaevinin ise Salihli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkımına başlandı. Yıkımın yaklaşık 10 gün devam edeceği öğrenildi.
Yıkımına başlanan cezaevinde Başkan Yardımcıları Yalım Şenkaya, İbrahim Karaca ve Mahmut Süreyya Karaoğlu ile birlikte incelemelerde bulunan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, mahalle halkının atıl durumdaki yerden rahatsız olduğu için binanın yıkıldığını söyledi. Başkan Kayda, “1956 yılında hizmete giren Salihli C Tipi Cezaevi, yeni binasına taşınmasının ardından burası atıl vaziyette kaldı. Yıkımına başlanan alanda Salihli Belediyesi ve hazineye ait yer var. Adalet Bakanlığı ve hazineye buranın yıkılması konusunda taleplerimizi ilettik ve olumlu sonuçlar geldi. Bu durumdan kurtarıp, farklı amaçlarda kullanılmasını önlemek amacıyla yıkıma başladık. Birçok insanımızı olumsuz şartlarda konuk eden C tipi cezaevini bu şekilde tarihin sayfasında bırakarak, yıkmak bize nasip oldu. İmar planında pazar yeri olarak yer alan bu alanı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” dedi. (İHA)

Gazzeli Akademisyen MHA’ya Konuştu: Ateşkes Değil Soykırım

Halim Şener'den soğukta tezgah açan pazarcıya ziyaret

Akhisar ve Bergama’da Kültür Koruyucuları yetişiyor

Başkan Hakan Şimşek’ten personele sosyal denge müjdesi

Glint Manisa Basket’ten 2026 öncesi motivasyon yemeği

Başkan Şimşek’ten Kaymakam Genel’e nezaket ziyareti

Koç Lisesi’nden şehit aileleri ve gazilere yeni yıl kartı

Manisa TSO’da 2025 bilançosu ve 2026 hedefleri

  • Cumartesi -4.1 ° / -11.8 ° Güneşli
  • Pazar -2.8 ° / -11.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 0.2 ° / -6.6 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.