Manisa’da 30 Kamu Görevlisi, 22 Yargı Mensubu Tutuklandı

0

BÖLGE 25.07.2016 10:22:35 866 0
Manisa’da 30 Kamu Görevlisi, 22 Yargı Mensubu Tutuklandı

Manisa Valiliği, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından haklarında adli ve idari işlem yapılan kamu görevlilerinin sayıları hakkında bilgi verdi. Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetine, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, anayasal demokratik hukuk düzenine kalkışma teşebbüsü devletimiz, hükümetimiz, kolluk güçlerimiz ve aziz milletimizin cansiperane karşı duruşu ile püskürtülmüş ve kamu düzeni yeniden tesis edilmiştir. Ülkemizin ve milletimizin varlığına kasteden bu yapıyla ilişkisi olduğu şüphesiyle haklarında adli ve idari soruşturma başlatılan toplamda ilimizde şu ana kadar 2’si Müftülük, 2’si Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 133’ü İl Emniyet Müdürlüğü, 14’ü SGK İl Müdürlüğü, 25’i Vergi Dairesi Başkanlığı, 2’si Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 718’i İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 1’i Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 103’ü Celal Bayar Üniversitesi, 10’u Jandarma ve diğer Silahlı Kuvvetler Personeli, 5’i İçişleri Bakanlığı, 12’si Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 2’si Manisa Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, 5’i Vergi Denetim Kurulu Manisa Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığından olmak üzere bin 34 kamu görevlisi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla 30 hakim ve savcı hakkında ilgili mevzuat doğrultusunda görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştır. Ayrıca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna bağlı 11 görevlinin sözleşmesi feshedilmiştir” dedi.
Devam etmekte olan adli soruşturmalar neticesinde gözaltı ve tutuklamalar hakkında da bilgi verilen açıklamada, “Bahsi geçen kamu görevlilerinden, devam etmekte olan adli soruşturmalar neticesinde şu anda 13 kamu görevlisi gözaltında olup, 30 kamu görevlisi tutuklanmıştır. Ayrıca, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla görevden uzaklaştırılan 30 yargı mensubundan da 22’si tutuklanmıştır. 667 Sayılı Olağanüstü Hal KHK kapsamında şu ana kadar ilimiz genelinde 28 okul, Valilik onayı ile toplam 30 yurt, etüt merkezi ve muhtelif kurs kapatılmış, Valilik onayı ile 11 derneğin faaliyeti 2 ay süre ile durdurulmuş, KHK ile 19 dernek ve 1 (bir) sendika kapatılmış, 547 kamu personeli ve yakınlarının pasaportu iptal edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

HABER MERKEZİ

Manisa’da İŞKUR, SGK ve Yeşilay’dan Vatandaşlara Bilgilendirme Toplantısı

Yusuf Atılgan Roman Ödülü’nün Sahibi Gönül Çatalca Oldu

Başkan Balaban’dan Gençlere: “Başarının Sırrı Çalışmaktan Geçer”

Atatürk’ün Manisa’ya Teşrifinin 100. Yılı Törenlerle Anıldı

YUNUSEMRE’DE 3 BİN 200 KG İLAÇ TOPRAĞI ZEHİRLEMEDEN İMHA EDİLDİ

AKHİSAR’DA KAYALIOĞLU AİLE DANIŞMA VE ETÜT MERKEZİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Türk-Macar Dostluk Parkı Açıldı

Muradiye’ye 2 Milyar Liralık Dev Altyapı Yatırımı Başlıyor

  • Cuma 18.2 ° / 9.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.2 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Pazar 16.3 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.