Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

MALATYALILAR TEK ÇATIDA BİRLEŞTİ

Malatyalılar Manisa’da güzel bir birlikteliğe imza attı.

MANİSA-GENEL 10.10.2022 06:54:00 1188 0
MALATYALILAR TEK ÇATIDA BİRLEŞTİ

 

 

 

 

Bugüne kadar iki farklı hemşeri derneği olarak hizmet veren 44 plakaya sahip Malatyalılar bundan sonra tek bir çatı altında hizmetlerini sürdürecek. 2001 yılında kurulan Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile 2013 yılında kurulan Malatyalılar Birlik ve Beraberlik Derneği birleşti, Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği olarak devam edecek.

Dernek binasında birlik ve beraberlik etkinliği düzenlendi. Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Haydar İzci, Malatyalılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hacı Ali Özsoy’a birleşmeye katkı sağladığı için plaket takdim etti.

Başkan Haydar İzci, “Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği 2001 yılında kurulup 20 yılı aşkın bir süredir hizmet veriyor. Acı tatlı iyi kötü çok güzel yaşadık yaşamaya devam edeceğiz. Bu süreç içerisinde kuruluşundan itibaren kurucu başkanımız Cahit Kaplan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Toplumun gelişmesi için iki şeyden vazgeçmemesi lazım. Birincisi kendi gelenek ve göreneklerini yaşatması lazım. İkincisi hayır hasenat işlerinden vazgeçmemesi lazım. Biz kültürel değerlerimize sahip çıkıyoruz. Derneğin oluşumunda her türlü hayır hasenat işini sizler yapıyorsunuz. Bu tür kurum ve kuruluşlarından desteğinizi esirgemeyin. Tek olmanın hiçbir anlamı yok. Köydeki tarla kavgasının anlamı yok. Artık tek şey var bir olmamız lazım, güç olmamız lazım Malatyalı olmamız lazım. Bugünde birlikteliğin önde geleni, cefakar dernek başkanımız ile birlikte bir güç olmanın peşindeyiz. Hacı Ali Özsoy başkanıma birlikteliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Manisa’da yaşayan tüm Malatyalılara sesleniyorum. Bu kapımız herkse açıktır. Birlikte birçok başarabiliriz. Kadınlarımızın bu derneğin bugünlere gelmesinde çok önemli var. Hepsine teşekkür ediyorum. Malatyalı ruhu içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde bir yola çıktık. Hiçbir siyasi görüşün burada yeri yok” dedi.

Başkan Hacı Ali Özsoy ise, bu birleşmeden dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti. Özsoy, “Haydar başkanımızın söylediklerinin hepsine altına imzamı atıyorum. Daha önce bu derneklerin birleşmesini yapacaktık. Ancak araya pandemi girince bugünlere kaldı. İki derneğin birleştiği zaman Manisa’da çok güçlü olduğunu inanıyoruz. Bugüne kadar destek olan herkese teşekkür ediyorum. Derneğimize bundan sonra maddi ve manevi her türlü desteği vereceğiz. Birlik ve beraberlik içinde olacağız” dedi.

+2


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: MALATYALILAR ÇATIDA BİRLEŞTİ
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.