Madencilik sektörünün önceliği iş sağlığı ve iş güvenliği 

0

EKONOMİ 15.05.2021 00:12:15 1526 0
Madencilik sektörünün önceliği iş sağlığı ve iş güvenliği 

 

 

Madenciler, madenleri insanlığa kazandırırken bugüne çok sayıda ölümlü kazayla karşı karşıya kaldı. 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde yüreklerimizi yakan maden kazasında 301 maden emekçisini kaybetmiştik. 

 

Soma'daki maden kazasının acıları Türk toplumunun zihninde daha çok taze iken Türk madencilik sektörü böyle kazaların tekrar yaşanmaması için iş sağlığı ve iş güvenliği projelerine yoğunlaştı. 

 

 

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yürütücülüğünü yaptığı “Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi” hibe programı çerçevesinde hazırladığı proje ile hibe almaya kazanan kurumlardan biri oldu. 

 

Madencilik sektörünün İş ve işçi sağlığına, iş ve işçi güvenliğine azami özen gösterilmesi gereken bir iş kolu olduğunun altını çizen Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, “Madencilik ve Doğal taş sektöründe iş kazalarının ortadan kaldırılmasını amaçladıkları 'Madencilik Sektöründe İş Kazalarının Önlenmesi için İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarının Geliştirilmesi' isimli projelerinin yaklaşık 210 bin Euro değerinde bütçe almaya hak kazandığına temas etti. 

 

Projeyi, Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’yle birlikte yürüttükleri bilgisini veren EMİB Başkanı Kaya, 'Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın yürütücülüğünü yaptığı “Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi” projemizle sektörümüzde Soma gibi yüreğimizi yakan kazaların önlenmesi için çalışmalar yürüteceğiz. Projenin genel amacı iş kazaları ve yaralanmaları azaltmak için Türkiye'de doğal taş madenciliği sektöründe İSG farkındalığını ve gelişimini artırmak' diye konuştu. 

Başkan Çetin Akın: “Turgutlu hizmet yağmuruyla tanışacak”

Manisa, Ahmet Salih Kuru’yu Son Yolculuğuna Uğurladı

Manisa’da Gaziler Günü’nde Şehit Yakınları ve Gaziler Onurla Anıldı

Mehir Aile Platformu’ndan Manisa İl Müftüsü Kabukçu’ya Ziyaret

Vali Vahdettin Özkan’dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Kırkağaç’ta Meyve Bahçesinden İncir Çalan 5 Kişi Suçüstü Yakalandı

CHP’li Başevirgen: “Vatandaş Yoksulluğun Ötesinde, Karnını Doyuramaz Hale Geldi”

Kent Lokantası, Halk Mandıra ve Halk Ekmek Projelerinin Açılışı 19 Eylül Cuma 12.00

  • Cuma 20.4 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 21.8 ° / 8.3 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.