Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KÜRESEL ÇÖZÜMCÜLER AFRİKA’DA MADEN BULDU

Kenya ile düğmeye basan Küresel Çözüm Platformu şimdi de Nijerya ve Kamerunlu işinsanları ile sağlanacak buluşma öncesi büyükelçilik düzeyinde görüşmelerde bulunuyor.

GÜNDEM 4.09.2023 17:02:00 1425 0
KÜRESEL ÇÖZÜMCÜLER AFRİKA’DA MADEN BULDU

 

 

Dünya üzerindeki Türk derneklerini bir araya getirerek ülke ekonomisine katma değer sağlamak için Kenya ile düğmeye basan Küresel Çözüm Platformu şimdi de Nijerya ve Kamerunlu işinsanları ile sağlanacak buluşma öncesi büyükelçilik düzeyinde görüşmelerde bulunuyor.

 

Dünya üzerinde sosyal, kültürel ve ekonomik amaçla kurulmuş tüm Türk derneklerini aynı çatı altında ve ortak hedefler doğrultusunda birleştirip nitelikli projeler ekseninde ülke ekonomisine katma değer sağlamayı uygulanabilir ve sürdürülebilir hale getiren 

 

Küresel Çözüm Platformu, Kenyalı işinsanlarıyla büyük bir çıkış yakalamanın ardından Afrika bağlantılı temasları arttırdı. Dünya üzerinde çok sayıda bulunan Türk derneklerinin mevcut enerjilerini birleştirerek sinerji yaratmak istediklerini ifade eden Küresel Çözüm Platformu Kurucu Başkanı, Sosyal Hizmet Uzmanı (SHU) Hakan Berktaş, Kenyalı 96 işinsanının Türk dernekleri yönetici ve üyeleriyle bir araya gelerek bir çok anlaşma imzalamasının ardından Afrika’da gördükleri ışığı büyütmek istediklerini söyledi. 

 

AFRİKA GELECEK VADEDİYOR

 

Platform Başkanı SHU Hakan Berktaş buluşma hazırlığı içinde oldukları Afrika ülkeleri, kuruluşları ve işinsanları hakkında şu bilgileri verdi: “Afrika ülkeleriyle ekonomik ve ticari ilişkilerimiz zaten sürekli gelişme halinde, 2020 yılında yüzde 3,7 olarak öngörülen Afrika’nın ekonomik büyümesi, 2021 yılında sürpriz bir şekilde tahminlerin ötesine geçerek yüzde 4,5’e ulaştı. Uluslararası kurumların projeksiyonlarında Afrika nüfusunun 2050 yılına kadar iki katına çıkacağı, 2100 yılında ise dünyadaki her üç kişiden birinin bu kıtadan olacağı tahmin ediliyor. Afrika’nın bir başka önemli potansiyeli sahip oldukları zengin yer altı kaynakları. Burada bulunan değerli madenler, küresel sanayinin ve diğer farklı endüstrilerin kıta ülkelerine odaklanmalarına yol açıyor. 

Örneğin dünyadaki altının neredeyse yarısına ve yeryüzünde bulunan tüm minerallerin yaklaşık üçte birine bu kıta ev sahipliği yapıyor. Kıtanın gözden kaçırılan bir diğer potansiyeli ise bir çok ülkesinin tarım açısından son derece elverişli olması. Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) verilerine göre dünyadaki 1 milyar 396 milyon hektar ekilebilir tarım arazisinin 226 milyon hektarı Afrika’da, yani yeryüzünde bulunan ekilebilir tarım arazilerinin yüzde 16’sı bu kıtada yer alıyor.” SIRADA NİJERYA VE KAMERUN VAR SHU Hakan Berktaş açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tüm bu bilgiler ışığında Küresel Çözüm Platformu olarak biz de Afrika ülkeleriyle sosyo-ekonomik ve kültürel ilişkilerimizi en üst düzeyde arttırarak sürdürmek istiyoruz. Kenyalı işinsanlarıyla buluşmamız çok verimli geçti, Türk sivil toplum kuruluşlarımızın ve işletmelerimizin yöneticileri Afrikalı dostlarımızla güçlü bağlantılar yaptı. Şimdi Nijerya ve Kamerun ile büyükelçilikler düzeyinde görüşmeler başlattık, orada bulunan Türk dostlarımızla da görüşüyoruz. Bu iki ülke de yeraltı ve yerüstü kaynakları bakımından zengin ülkeler. 

Karşılıklı mal ve hizmet sunumu noktasında hayırlı, bereketli ve güzel sonuçlara ulaşacağımıza inanıyorum.”

 

HABER MERKEZİ


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.