Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Küresel Çözüm Platformu, Dünya Yaşlanma Konseyi’nin çalışmalarına katıldı

Küresel Çözüm Platformu, yaşlanma konusunda nitelikli çalışmalara imza atan Dünya Yaşlanma Konseyi’nin önümüzdeki süreçte yapacakları faaliyetlerde ortaklaşa hareket etme kararı aldı.

GÜNDEM 12.09.2023 09:40:00 1694 0
Küresel Çözüm Platformu, Dünya Yaşlanma Konseyi’nin çalışmalarına katıldı

 


Küresel Çözüm Platformu, yaşlanma konusunda nitelikli çalışmalara imza atan Dünya Yaşlanma Konseyi’nin önümüzdeki süreçte yapacakları faaliyetlerde ortaklaşa hareket etme kararı aldı.


Küresel Çözüm Platformu ve Network ağı olarak Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Yakınları Derneği ile Yaşlı ve Engelli Bakım Merkezleri Platformu, Dünya Yaşlanma Konseyi'nin çalışmalarına katılarak konseyi her şekilde destekleme kararı aldı.Yılların bilgi birikimi ve tecrübesi ile bu alandaki sorunları bildiklerini söyleyen Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı (SHU) Hakan Berktaş, “Küresel Çözüm Platformu gerek ülkemizdeki gerekse dünyadaki dernekleri bir çatı altında toplayarak üretecekleri enerji ve sinerjiden ülkemize katma değer sağlamak amacıyla yola çıktı. STK'lar olarak ülkemize ve insanlığa katkı sağlayacak, katma değer üretecek her türlü proje ve çalışmanın içinde olacağız. Yaşlılık alanında güzel çalışmalara imza atan Dr. Kemal Aydın'ı yıllardır takip ve takdir etmekteyiz. Hem platform olarak hem de diğer paydaşlarımızla Aydın hocamızla çok güzel, verimli ve nitelikli projelere imza atacağız” dedi. Dr. Kemal Aydın ise konsey olarak farklı çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, “Dünya Yaşlanma Konseyi (DUNYAK) Dünya Yaşlılar Günü etkinliği olarak Bakım Reformu girişiminin (BRG) 25'inci yılında Dünya Yaşlılık Raporu'nu hazırlamaktadır. Raporda Dünya Yaşlanma Zirvesi ve Uluslararası Bakım Kongresi'nin 18'inci yılında dünyada ve ülkemizde yaşlanma, yaşlılık ve yaşlılarla ilgili sağlık, bakım, rehabilitasyon, kür, emeklilik ve aktif yaşam alanlarında en iyi uygulamaları rapor edeceğiz ve 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde Dünya Yaşlanma Zirvesi-İstanbul Küresel Yaşlanma ve Bakım Deklarasyonu'nda tanıtacağız” açıklamasında bulundu. Dünya Yaşlanma Konseyi bu kapsamda Küresel Çözüm Platformunu ziyaret ederek 16-17 Eylül tarihlerinde Ankara'da    gerçekleştirilecek Yerel Yönetimlerde Yenilikçi Sosyal Politikalar Çalıştayı’na ilk raporu sunacak. Rapor aynı zamanda 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde kamuoyu ile paylaşılacak. Berktaş ve Aydın yaşlılık alanında ülkemizde yaşanan gelişmeleri kapsamlı şekilde ele alacak bu raporun kamu kurumları, akademiler,  özel sektör, STK'lar ve kanaat önderleri ile görüşülerek çok geniş çerçeveli şekilde hazırlanacağını belirttiler.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.