Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KULA EMRE BARAJI TAM GAZ

Manisa Kula’nın 6. Barajı olacak Emre Barajı hızla yükseliyor. Gövde dolgusu devam eden barajı yılsonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, gövde dolgusunun yaklaşık % 50 sinin tama

MANİSA- İLÇELER 8.08.2022 12:49:00 1401 0
KULA EMRE BARAJI TAM GAZ

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Emre Barajı’nda sona doğru

Manisa Kula’nın 6. Barajı olacak Emre Barajı hızla yükseliyor. Gövde dolgusu devam eden barajı yılsonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, gövde dolgusunun yaklaşık % 50 sinin tamamlandığını söyledi.

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA”  Emre Barajı’nda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.  İnşaatta şu ana kadar sıyırma kazıları ve dip savak imalatları tamamlandı. Gövde dolgusuna başlandı. 150 bin m3 dolgunun yarısını bitirdik. Gövde temelden 17 metre yükseldi.. Hedefimiz sonbahar ayları gelmeden gövde dolgusunu tamamen bitirerek, yılsonu itibari ile barajda su tutabilmek” diye konuştu

Emre Barajı 490 bin m3 su tutacak

Manisa’nın Kula ilçesi Emre köyü yakınlarındaki İmam Deresi üzerine inşa edilecek barajın gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirildi.  Gövdenin temelden yüksekliği 39 metre olacak. 490.000 m3 su tutma kapasitesine sahip olacak Emre Barajı, 1050 dekar araziye can suyu verecek. 

3 milyon 150 bin lira daha fazla kazandıracak

Emre Barajı’nın tamamlanmasıyla birlikte Manisa Kula’da borulu-basınçla sulanan alan toplamı 17 bin 270 dekara çıkacak. Sulama maliyetlerinin düşmesi ve ürün verimliliğinin artmasıyla bölge ekonomisine canlanacak.. Emre Barajı sayesinde Kulalı üreticiler her yıl 2022 yılı rakamlarıyla 3 milyon 150 bin lira daha fazla kazanacak.

 


Ramazan-18

Ramazan-17

Mustafa Arı Projelerini Açıkladı!

Ramazan-16

Ramazan-15

Ramazan-14

Ramazan-13

Anahtar Kelimeler: BARAJI
  • Perşembe 19.6 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24 ° / 10.7 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.