Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Kız Kardeşler Hayal Etti, İnandı, Çalıştı Ve Başardılar

0

EKONOMİ 17.05.2017 21:42:20 2105 0
Kız Kardeşler Hayal Etti, İnandı, Çalıştı Ve Başardılar

2 yıldır Manisa’da faaliyet gösteren Arme Ceiling ismiyle Gergi Tavan Sistemleri işi yapan Arzu-Meryem Karaağaç isimli kız kardeşler 8 yıl önce İstanbul’da başladıkları bu işe nasıl girdiklerini, ilk başlarda hangi zorluklarla karşılaştıklarını, sektörde ki açığı nasıl kapattıklarını, şirketlerini Manisa’ya neden taşıdıklarını, bu süre zarfında yurtiçi ve yurtdışında şubeler açacak kadar nasıl başarılı olduklarını gazetemizle paylaştılar ve kadınların istedikten sonra her işi başarabileceğini göstererek hedeflerinden vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulundular.

 

“KÜÇÜK BİR FİKİRDEN AİLE ŞİRKETİNE”

Manisa’da Arme Ceiling ismiyle Gergi Tavan Sistemleri işi yapan Arzu-Meryem Karaağaç kardeşlerden Arzu Karaağaç şirketlerinin isminin nereden geldiğini ve bu işe nasıl başladıklarını şöyle anlatıyor, “Arme ismi Arzu ve Meryem isimlerinin kisaltmasıdır. Kardeşimle bu işe başlarken şirketin ismini bu şekilde kararlaştırdık. Kars Kağızmanlı ama Manisa’da yaşayan bir aileyiz. İlk olarak gergi tavanı 9 yıl önce İstanbul’da bir cafede gördük. Daha sonra ise ailemizin kendi inşaatlarında denemeye başladık. Bu sektöre girmeyi düşündüğümüzü ailemize söyledik ama başta kabul ettiremedik. Sonra kardeşimle benim yoğun ısrarımız üzerine fikrimizi ailemize kabul ettirerek bu sektöre giriş yaptık. İki kız kardeş olarak başladığımız bu işe daha sonra tüm ailemizi dahil ettik ve aile şirketi haline geldik. Yaptığımız Gergi Tavanların imalatını da kendimiz İstanbul’da yapıyoruz.O zaman küçücük olan fikrimizden yola çıkarak şimdi yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere toplamda 60 şubeye ulaşarak düşüncelerine sahip çıkarsan ve o doğrultuda çalışırsan neler başarılabilir herkese gösterdiğimize inanıyorum.”

“MANİSA’NIN EN AZ YÜZDE 70’İ GERGİ TAVANI BİLİYOR”

İstanbul’dan 2 sene önce işlerini Manisa’ya neden taşıdıklarını ve Gergi Tavan sektörünün Manisa’da bilinirliğinin olup olmadığını ise şu sözlerle ifade ediyor Arzu Karaağaç, “İstanbul’un yoğun trafiğinden dolayı anadoludaki şubelerimize ürünlerimizi yetiştirmekte çok zorlanıyorduk. Anadoluda şirketimizi taşıyacak uygun bir yer düşünüyorduk ki Ege bölgesindeki bayilerimizden yogun bir istek geldi. Bizde bu talebi değerlendirerek sakin bir bölge olan ve ege bölgesinin merkezinde olan Manisa’yı tercih ettik. Manisa’yı tercih etmemizde ki başka bir etken ise bizden önceki firmaların Gergi Tavanı Manisa’ya yanlış tanıtmış olması, kalitesiz garantisiz basit ürünlerle müşteriyi bu işten sogutmuş olması nedeniyle bizde bayilerimizle yaptığımız iştişareler sonucu yeni imalat yeri olarak Manisay’ı tercih ettik. Biz 2 sene önce Manisa’ya geldiğimizde gergi tavan işi burada nerdeyse bilinmiyordu diyebilirim. Bilinme oranı yüzde 3’ü geçmezdi. Ama çalışmalarımız sonucunda şimdi Manisa’nın en az yüzde 70’i gergi tavanı biliyor ve evlerine döşetir duruma geldi.

“SİZ HAYAL EDİN BİZ YAPALIM”

Gergi tavanlarla ilgili teknik bilgilerde veren Karaağaç, “Aile şirketi olarak 8 yıldır bu isin içerisindeyiz. Yapmış olduğumuz ürünlerimiz yüzde yüz yerli üründür. Yurtdışından ucuz ve kalitesiz ürün getirip kullanmıyoruz. Ürünlerimizde 10 yıl kumaş garantisi, 2 yılda elektrik garantisi veriyoruz. Baskı kalitesi olarak 5d dijital UV baskı kullanıyoruz. Hizmetlerimiz arasında şehir içi ve şehir dışı montajlarımız da oluyor ve tüm Türkiye’ye ekip çıkarabiliyoruz. Sadece gergi tavanla sınırlı değil ürünlerimiz. Cam

tezgah işlerini de yapıyoruz. Mutfağınızda istediğiniz manzaranın olmasını sağlıyoruz. Bu sektöre ilk girerken sloganımızı “Siz hayal edin biz yapalım” yapmıştık ve buradan da herkese seslenmek istiyorum hayalgücünün ve bizim sınırımız yok istediğiniz ne varsa söyleyin onu yapalım tavanınızda, mutfağınızda o manzarayı sizlere sunalım. Bu hizmetlerimizi yeni şubelerimizle daha fazla vatandaşımıza sunmayı hedefliyoruz. Kars Kağızman, Erzurum, Diyarbakır Ergani, istanbul Ataşehir ve Bursa Teleferik’te yeni şubeler açmayı planlıyoruz.” Şeklinde konuştu.

“KALİTEMİZDEN HİÇBİR ŞEKİLDE ÖDÜN VERMİYORUZ”

Meryem Karaağaç ise şunları ifade etti, “Eğer montajını biz yaparsak elektrik işini de biz yapıyoruz. Elektriğini yaptığımız takdirde 2 yıl garantisini veriyoruz. Kullandığımız trafolar ve ledler tamamen yerli üretim. Kesinlikle ucuz ve kalitesiz ürün kullanmıyoruz. Kullandığımız kumaşlarında çeşitleri bulunuyor. Fransa, almanya ve çinden getirilen çeşit çeşit kumaş bulunuyor. Biz genelde Fransız kumaşına ağırlık veriyoruz. Bunun kalitesini müşterilerden bazıları biliyor bazıları bilmiyor. Metrekaresini çok düşük fiyatlara yapanda var ama biz müşterilerimize kaliteyi veriyoruz çünkü kaliteli kumaş kullanıyoruz. Arada ki fark bu şekilde ortaya çıkıyor. Biz fiyatımızda ödün vermiyoruz, kalitemizden hiçbir şekilde ödün vermediğimiz için. Bu zaman kadar en iyi hizmeti sunmaya çalıştık bundaan sonra da aynı anlayışla hizmet vermeye devam edeceğiz. “Siz hayal edin biz yapalım.” İletişim Bilgileri; 0532 067 39 89 - 0532 722 17 83. Mail; gergicim@gmail.com, armegergi@mail.com. SERKAN KÜL


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.