Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Kıranköy Üzüm ve Ayva Şenliği

Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı kırsal Kıranköy mahallesinde üzüm ve ayva şenliğinin ikincisi düzenleniyor

KÜLTÜR-SANAT 17.10.2022 12:23:00 3154 0
Kıranköy Üzüm ve Ayva Şenliği

Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı kırsal Kıranköy mahallesinde üzüm ve ayva şenliğinin ikincisi düzenleniyor. İlçe genelinde 1000 dönüm ayva ve 2 bin 500 dönüm civarı üzüm bağı bulunduğunu söyleyen Kıranköy Muhtarı Mehmet Aydın, “Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz, Kıranköy Üzüm ve Ayva Şenliği büyük ilgi görmüştü30 Ekim’de. Son yıllarda üzüm ve ayva yetiştiriciliğinde büyük çıkış yapan mahallemize, şenlik düzenleyerek bayram yaşatmak istiyoruz.”dedi.

 

Gördes Ayvası rengi, kokusu, lezzeti ve aroması ile ülke çapında tanınan ve aranan bir ayva çeşidi olduğunu belirten Aydın, “Gördes Ayvası diğer ayvalardan birçok yönü ile ayrılmaktadır. Bundan dolayı da Gördes ayvası için Türk Patent Entitüsü’ne coğrafi işaret belgesi için başvurumuzu yaptık. Süreç işliyor”dedi.

Amaçlarının Gördes üzümünü ve ayvasını şenlik düzenleyerek ülke geneline tanıtmak olduğunu belirten Aydın,” Yarışmaların yanında halk oyunları gösterileri olacak. Üzüm ve Ayva kategorisinde yarışmalar düzenleyerek dereceye giren üreticilerimizi ödüllendireceğiz” dedi

Kıranköy Muhtarı Mehmet Aydın,” Şenlik 30 Ekim Pazar günü, saat 11.00’de Kıranköyde başlayacak. Yöresel halk oyunlarıyla şenlenecek olan organizasyonda, Türk halk müziğinin hanım efendi sanatçı yörük kızı Fatoş Kadıoğlu ile birlikte yine Türk halk müziğinin beyefendi sanatçısı Kemal Özgün halkımıza konser verecek.Şenliğe katılan misafirlere, pilav ayran ikramında bulunacağız.”dedi.

 


Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Anahtar Kelimeler: Kıranköy Şenliği
  • Cuma 22.2 ° / 12.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.9 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.1 ° / 8.7 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.