Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Karanlık dünyasını telefonuyla aydınlattı, hayali olduğu üniversiteyi tamamladı

Yunusemre ilçesinde annesiyle birlikte yaşayan görme engelli Hülya Gül (34), kulağına dayadığı telefonundan dinlediği ders noktaları ile açıktan ilahiyat bölümünü okuyarak, hayali olduğu üniversite öğrenimini tamamladı.

MANİSA- EĞİTİM 3.04.2023 15:28:00 1582 0
Karanlık dünyasını telefonuyla aydınlattı, hayali olduğu üniversiteyi tamamladı

 

 


Manisa’nın Yunusemre ilçesinde annesiyle birlikte yaşayan görme engelli Hülya Gül (34), kulağına dayadığı telefonundan dinlediği ders noktaları ile açıktan ilahiyat bölümünü okuyarak, hayali olduğu üniversite öğrenimini tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor. 


Bulgaristan’da 1989 yılında prematüre olarak dünyaya gelen Hülya Gül, kuvöze konuldu. Gül’ün kuvöze konulduğu sırada iddiaya göre doktorunun bantlamayı unutması nedeniyle ışık alan göz damarları kurudu. Doktorun hatası nedeniyle Gül'ün her iki gözü, görme yetisini kaybetti. 11 yaşında annesiyle birlikte Türkiye’ye gelen Hülya Gül, ikamet ettikleri Manisa’da yeni bir hayata başladı. İzmir’deki Aşık Veysel Görme Engelliler İlkokuluna kaydedilen ve Braille alfabesini sökmesinin ardından mezun olan Gül, lise öğrenimini de Manisa Lisesi’nde tamamladı. Bununla da yetinmeyen Gül, hayali olan üniversite peşinden koştu. 2018 yılında açıktan ilahiyat bölümüne başlayan Gül, konuları kulağına dayadığı telefonundan dinlediği ders noktaları ve hocalarının yardımıyla öğrendi. Gül, azmiyle 2018 yılında açıktan başladığı ilahiyat bölümünü, geçen Şubat ayında tamamlayarak, hayali olduğu üniversite öğrenimini tamamlamanın mutluluğunu yaşadı. Aynı zamanda hafızlığı da tamamlayan Gül, Kur’a kursundan öğreticilik yapmaya hazırlanıyor. 


Mezun olmanın mutluluğunu yaşayan Hülya Gül, duygularını dile getirdi. Gül, “İnsanlar beni görünce ‘Biz kendimizden utanıyoruz’ diyorlar. ‘Biz sağlam olmamıza rağmen yapmıyoruz, sen görmediğin halde bunu yapıyorsun’ diyorlar. Özeniyorlar. Kesinlikle engelli bireyler biz engelliyiz, bir şey yapamayız demesinler. Kendilerini toplumdan soyutlamasınlar, engelliler de her şeyi yapabilir. Ailelerine de seslenmek istiyorum. Bazı aileler, engeli çocuklarını dışarı çıkarmıyor, utanıyorlar. Utanmasınlar, çıkarsınlar. Ne yapmak istiyorlarsa izin versinler. Okumak istiyorlarsa, okutsunlar. Eminim kendilerini kanıtlayacaklardır. İnsan istedi mi başarır, azim başarıları getirir” dedi. 


Konuları telefonundan sesli olarak öğrendiğini ve bu konuda hocalarının da yardımını aldığını kaydeden Gül, “Telefondan bazen problem olabildi. Kitapları falan dinledim ama bazı sayfaları açmadığı oldu. Bu nedenle hocalarımla da çalıştım, bana çok yardımcı oldular. Ben hep ilahiyat okumak isterdim. Mezun olduğum için çok mutluyum” diye konuştu.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.