Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Kadınlar siyasete daha fazla katılırsa demokrasi gelişir 

1

GÜNDEM 5.12.2020 00:00:20 3085 0
Kadınlar siyasete daha fazla katılırsa demokrasi gelişir 


CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, 5 Aralık Türk Kadınının Seçme Ve Seçilme Hakkı'nın kabul edilmesinin 86. Yıldönümü ile ilgili açıklama yaptı. 
'Dünya da gördüğünüz her şey kadının eseridir !' diyen ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 1925 Kastamonu’da yaptığı konuşmada ‘Toplumu kalkındırmak istiyorsak izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol var. O da Türk Kadınını çalışmalarımıza ortak etmek ve ekonomik hayatımızı onlarla beraber yürütmek, kadının bilimde, toplumsal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı, koruyucusu yapma yoludur.’ 5 Aralık 1934’de Mustafa Kemal Atatürk Anayasa ve Seçim Kanunda yapılan yasa değişikliği ile kadınların oy kullanma ve aday olabilmesinin önünü açmıştır. Böylece Türkiye birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlarına seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Biliyoruz ki kadınların siyasete katılımının yüksek olduğu ülkelerde hem demokrasi hem de kadınların yaşam kalitesi yüksektir. Varlığımızın temeli dost ve kardeşimiz tüm kadınlarımızın seçme ve seçilme haklarına Kavuştuğu bu tarihi ve önemli gününü en güzel en iyi duygularımla kutluyor, sevgilerimi saygılarımı sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 31.1 ° / 17.6 ° false
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.