Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Kadın Göçmenler İçin Finansal Okuryazarlık Çalıştayı Yapıldı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde “Financial LiteracyforİmmigrantWomen (FLY) isimli AB projesi kapsamında “Kadın Göçmenler İçin Finansal Okuryazarlık Çalıştayı” gerçekleştirildi.

MANİSA- EĞİTİM 1.01.2023 11:53:00 1144 0
Kadın Göçmenler İçin Finansal Okuryazarlık Çalıştayı Yapıldı

 

 

 

Erasmus+ Programı Norveç Ulusal Ajansının çağrısı çerçevesinde hazırlanan, PriosVest As adlı derneğin koordinatörü olduğu ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin ortak olarak yer aldığı "FLY_FinancialLiteracyforImmigrantsWomen" isimli AB projesinin Kadın Göçmenler İçin Finansal Okuryazarlık Çalıştayı Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Çalıştaya finans uzmanı olarak Proje Koordinatörü Prof. Dr. Hatice Yurtsever, Proje Araştırmacısı Doç. Dr. Füsun Küçükbay, Proje Araştırmacısı Dr. Öğretim Üyesi Lale Yakupoğlu, eğitim uzmanı olarak Doç. Dr. Gülenaz Selçuk, Dr. Kübra Yenel, göç ve kadın çalışmaları uzmanı olarak Doç. Dr. Duygu Alptekin, Dr. Öğr. Üyesi Gülşen GERŞİL, Dr. Şeyma Karameşe katıldı.

Çalıştayda Prof. Dr. Hatice Yurtsever proje hakkında bilgi vererek, bu proje ile yetersiz bilgi ve yetkinlik düzeyine sahip Kadın Göçmenlerin kullanabileceği finansal okuryazarlık konusunda yenilikçi bir eğitim programı yazılacağı hususunu vurguladı. Ardından Prof. Dr. Hatice Yurtsever proje kapsamında hazırlanan masa başı araştırma raporundan hareket ederek ülkemizde kadın göçmenler ve onlara verilen eğitimler hakkında bilgiler verdi. Çalıştayın devamında SWOT Analizi ve KİSS Metodolojisi kullanılarak ülkemizde kadın göçmenlerin birçok konuda karşılaştığı olumlu ve olumsuz durumlar değerlendirildi. Ayrıca çalıştayda bulunan göç uzmanlarına, eğitmenlere/araştırmacılara ve göçmenlere ayrı ayrı sorular yönetilerek kadın göçmenlere yönelik finansal okuryazarlık eğitim içeriğinin oluşturulmasında dikkate alınması gereken konular belirlendi.

PriosVest As (Norveç) adlı derneğin koordine ettiği, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (Türkiye)ile birlikte MPIRMPAKOS D. & SIA O.E. (Yunanistan), INDEPCIE SCA (İspanya), ASOCIATIA EDULIFELONG (Romanya) isimli kurumların ortak olduğu FLY projesi 2024 yılı Şubat Ayında tamamlanacak.

 


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Cumartesi 14.9 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.1 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.9 ° / 10.7 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.