Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

İzmir Saray Lokmaları Manisa'da Yapılıyor

0

GÜNDEM 18.04.2021 01:09:22 1499 0
İzmir Saray Lokmaları Manisa

İzmir saray lokma adı tamamen tarihe dayanan bir süreç sonucunda oluştu. Osmanlı saray mutfağında üretilen küre şeklindeki lokma tatlıları gerek ucuz olması gerekse de hafif ve lezzetli olması sayesinde halk tarafından oldukça beğenildi. Osmanlı sarayında yapıldığı için olsa gerek saray lokması denilerek anılmaya başlandı. Daha sonra bütün yurda yayılmış ve zaman geçtikçe de üretimi devam ediyor. 
Manisa İl Halk Kütüphanesi karşısında bulunan Big Fırın Pasta Cafe işletmecisi Rıdvan Güneş, “Bu saray lokması günümüze Ortadoğu’dan geliyor. İzmir’de yaygın olarak yapıldığı için İzmir saray lokması olarak bilinir. Gayet hafif bir lokmadır. Biz bunu Manisa’da yapmayı denedik. Ve başarılı da olduk. İzmir lokmasını Manisa’da yapıyoruz. Ramazan ayına özel bu lokmaları yapıyoruz. Müşterilerimiz de bu durumdan memnun” dedi. 
Saray lokmasının yapımından bahseden Güneş, “Öncelikle hamurunu yoğuruyoruz. Daha sonra dinlenmeye alıyoruz. Yaklaşık 1 saat dinleniyor. O arada yağımız hafiften ısınıyor. Yağın içine dökmeye başladığımızda kavuruyoruz. Kavurduktan sonra sıcak sıcak soğuk şurubun içene bırakıyoruz. Dinlendikten sonra servise hazır hale geliyor.  Günde ortalama 30 kilo yapıyoruz. İyi bir çalışma olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Çarşamba 24.4 ° / 10.3 ° false
  • Perşembe 25.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Cuma 32.4 ° / 16.1 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.