İYİ Partili Akan kahveci esnafının sorunlarını dinledi

0

SİYASET 12.05.2021 17:26:24 1702 0
İYİ Partili Akan kahveci esnafının sorunlarını dinledi


17 günlük tam kapanma sürecinde esnafların yaşadığı sorunları dinlemek için Manisa Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Çetin ile görüşen İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, bir dokundu bin ah işitti. 

Zoom üzerinden gerçekleştirilen toplantıda kahvehane işletmecilerin sorunları ve beklentileri masaya yatırıldı. 

'DEVLET DESTEĞİ YETERSİZ'

Manisa Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Çetin, devlet desteğinin az olmasından ve yerel yöneticilerin sorunlara kulak tıkamasından yakındı. Manisa Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Çetin, '1 yıla yakın bir süredir kapalıyız. Manisa'da 3 bin 650 kapalı yerimiz var. Bu süreçte kimse bize 'ne yiyorsunuz, ne içiyorsunuz?' diye sormadı. Türkiye’de bazı Büyükşehirler ve ilçe belediyelerinin su faturalarını askıya aldığını, nakdi destek yaptığını, kira almadığını gördük. Manisa'da bazı belediyeler dışında böyle bir durumla karşılaşmadık. Para kazanmadığımız süreçte hem kullanmadığımız su faturasını, hem kiramızı, hem de elektrik faturalarımızı ödemek zorunda kaldık. İstediğimiz devlet desteğini de alamadık. Kiramızı bile karşılamayan destekler var. Çok zor durumdayız. Bu tam kapanmanın bitmesini ve açılmayı bekliyoruz. Devletten bizim sorunlarımızı giderebilecek destekler bekliyoruz. Çektiğimiz kredilerin faizsiz bir şekilde ertelenmesini talep ediyoruz. Eğer böyle devam ederse birçok üyemize haciz gelecek, işyerlerini kapatmak zorunda kalacaklar. Büyük bir sıkıntı bizi bekliyor' dedi. 

'1,5 MİLYONLUK MANİSA 5 BİN KİŞİYE BAKAMADI'

Başkan Çetin, 'Biz kahveciler mahallemizi tanır biliriz, onlar da bizi bilirler. Bu süreçte hiçbir destek göremiyoruz. Ne tam olarak devletten, ne de tam olarak belediyelerden. 1,5 milyonluk Manisa, 5 bin kişiye bakamadı. Bu bizi daha da yaralıyor. Hem maddi, hem de manevi desteğe ihtiyacımız var. Tüm halkımızdan ve yöneticilerimizden destek bekliyoruz' dedi.

'MAĞDUR HER KESİMİN YANINDAYIZ'

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan ise şu ifadeleri kullandı, 'Pandemi sürecinde esnaflarımızın ne kadar zor ve sıkıntılı bir dönem içerisinden geçtiğini biliyoruz. Hükümet özde değil sözde ekonomi paketleri açıklıyor. Milyonlarca esnafımız kepenk kapatma noktasına gelmiş durumda. Halka büyük bir destek verilmiş gibi faizle verdikleri kredilerden bahsediyorlar. Esnaflarımız parasızlık yüzünden intihar ediyor. Hükümet, pandemi sürecini yönetemiyor. Yerel yöneticiler de esnafın taleplerine gözlerini kapatmış durumda. Manisalı esnaflarımız bu süreçte Büyükşehir Belediyesi'nden su faturaları ile ilgili destek göremedi aynı şekilde nakti destekte. Biz İYİ Parti olarak mağdur olan her kesimin ve esnafımızın hem maddi hem de manevi olarak yanlarındayız. Bu süreci atlatabilmeleri için elimizi taşın altına koyuyoruz. Esnafların talepleri belli; devlet desteklerinin arttırılması, borçların ertelenmesi gibi her sosyal devletin yapması gereken talepler... Bu talepleri her platformda dile getirmeye devam edeceğiz'

Gördes’te Çam Fıstığı Hırsızları Suçüstü Yakalandı

Akhisar ve Ahmetli’de Asfalt Çalışmaları Hız Kesmeden Sürüyor

Irlamaz ve Selvilitepe’nin Altyapı Sorunu Çözülüyor

Arınç’tan Alaşehir Esnaf Kefalete Ziyaret

Gaziler ve Şehit Yakınları Çanakkale’yi Gezdi

Karaali’de Servis Krizi: Yeni Taşınan Aile Eğitim Mağduriyetini Dile Getirdi

Don Afetinden Zarar Gören Çiftçilere Destekleme Müjdesi

Saruhanlı’da Elektrik Direği Demirlerini Çalan 2 Kişi Suçüstü Yakalandı

  • Pazartesi 29.3 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Salı 29.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 29.1 ° / 15.3 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.