Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İSMAİL AKSOY’UN 6. KİTABI YAYINLANDI

Manisa’nın Demirci ilçesinde emekli öğretmen İsmail Aksoy, ilçeyi tanıtan bir kitap yazdı.

MANİSA- İLÇELER 14.01.2024 17:07:00 1334 0
İSMAİL AKSOY’UN 6. KİTABI YAYINLANDI


 

                 


 

                                                                                                                      Manisa’nın Demirci ilçesinde emekli öğretmen İsmail Aksoy, ilçeyi tanıtan bir kitap yazdı.
 

Önceki yıllarda “İlimiz Manisa Bölgemiz Ege, Salnamelerde Demirci ve Demirci Eğitim Belgeseli” kitaplarının yazarı İsmail Aksoy son olarak Demirci’yi her yönü ile tanıtan geniş kapsamlı bir kitap yazdı.
 

Geçtiğimiz günlerde basımı yapılan “Halıkent’’ten Eğitimkent’e Demirci” kitabı ile ilgili olarak konuşan İsmail Aksoy, “Uzun zamandır bu güzel ilçemizi tanıtıcı bir kitap yazmayı düşünüyordum. 20 yıllık bir çalışmanın sonunda, düşüncem gerçekleşip gelecek nesillere bir hatıra bırakmanın mutluluğu içindeyim. Bilindiği gibi 1972 yılında H.Sedat Boyacıoğulları ve H.Alakese tarafından “Her Yönü ve Her Şeyi İle Demirci” isimli eseri yayınlamışlardır. O zamanki şartlara göre çok güzel bir eser olan bu kitap, aradan geçen yıllar içinde ne yazık ki yenilenemedi. Çevremizdeki ilçeleri tanıtan çok sayıda kitap yayınlanırken bizim ilçemiz için, gerek eğitim, gerek idari, gerekse fakülte çevresinden bir kısım hocalarımızın hazırlayıp yayınladığı kitaplar, alanlarında mükemmel çalışmalar olmasına rağmen daha çok toplum içinde alan bilgisine hitap ettiğini görmekteyiz. Acizane bu eseri Demirci’nin her kesimine hitap edecek bir kitap olarak hazırlamaya çalıştım” dedi.
 

İlçeyi en güzel şekilde tanıtmak, kaynak olabilecek bir eser ortaya koyabilmek için Eylül 2000 de  çalışmaya başladığını Aksoy, “Yirmi yıldan uzun süren çalışmalarım sonucunda elinizdeki kitap oluştu. Demirci’nin 22’si merkez, 79’u merkez dışı mahallesini (köylerini) birkaç kez ziyaret ederek sağlıklı bilgi toplamayıp çok sayıda fotoğraf çektim. Demirci ve çevresi ile ilgili arşiv belgelerinden de yararlanarak herkesin anlayabileceği, kendisinden bir parça bulabileceği bir eserin oluşmasına gayret ettim.”dedi
 

Kitabın hazırlanması sırasında; bilgi ve belge toplanmasına katkı sağlayan kamu kurum ve kuruluşların yöneticilerine, mahalle muhtarlarına; ilçe içerisinde sık sık görüştüğüm kişilere, kitabın basımına destek veren herkese teşekkürlerini ileten Aksoy,” Birinci baskısını az sayıda yaptırabildim. 2. baskı için kitap içinde bilgi düzeltmesi ve yeni ulaştığım bilgileri de ekledim. İnşallah yakında baskısını gerçekleştireceğim” dedi.

 

ADİL AKA            
 


 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: İSMAİL AKSOY’ . KİTABI YAYINLANDI
  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.