Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

HORZUM YÖRÜK TÜRKMEN TOYU RENKLİ GEÇTİ

Ödemiş Belediyesi ve Horzum Yörük Türkmen Derneği işbirliği ile üçüncüsü düzenlenen Horzum Yörük Türkmen Toyu yoğun renkli görüntüler yaşandı.

BÖLGE 18.09.2023 20:44:00 2024 0
HORZUM YÖRÜK TÜRKMEN TOYU RENKLİ GEÇTİ

       

İzmir’in Ödemiş ilçesi Horzum Mahallesi'nde Ödemiş Belediyesi ve Horzum Yörük Türkmen Derneği işbirliği ile üçüncüsü düzenlenen Horzum Yörük Türkmen Toyu yoğun renkli görüntüler yaşandı.  
 

Horzum Mahallesi meydanında kortej yürüyüşü başlayan toya Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Õküzcüoğlu, Yörük Türkmen derneği başkan ve temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Oda başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri Horzum ve çevre mahalle halkı ile yörükler katıldı.  
 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ile ve dualarla devam etti.Horzum Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ümmet Sarıbaş yaptığı konuşmada, “Toyumuzun üçüncüsünü düzenliyoruz. Nasip kısmet olursa her yıl Eylül ayının 3. haftası pazar günü bu geleneği sürdürmeye devam edeceğiz. Toyumuza katılan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.  
 

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ise, “Bizi bir araya getiren Horzum Yörük Türkmen derneğine çok teşekkür ediyorum. Horzum deyince akla kayı boyları gelir ve bu mahallenin oluşmasında Alaşehir’imizin mahallelerinin de etkisi vardır. Bu mahallelerimizden zamanında buraya göç eden büyüklerimiz Horzum mahallesini oluşturmuşlardır. Bu toylar dostluk, birlik ve beraberlik anlamında bizleri buluşturuyor. Ben de bu güzel geleneklerimizin yaşatılmasını önemsiyorum. Bizler her zaman cumhuriyetin değerlerine bağlı, atasının yolunda ilerleyen insanlar olduk. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Biz de Alaşehir’de böyle bir şölen düzenleyip sizleri davet edeceğiz” dedi.
 

 

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ise yaptığı konuşmada, “Alaşehir'den gelen başkanımıza ve konuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Baş yörük deyince biz her zaman Mustafa Kemal Atatürk'ü anlarız. Bu güzel geleneklerin yaşatılmasında ve bu toprakları vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete göç eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Bu vatanda, kurtuluşun mayasında her zaman yörükler olmuştur. Topraklarımız verimli, ürünlerimiz bereketli olsun.” dedi.  
 

Belediye Başkanı Mehmet Eriş'e hediyeler takdim edilmesinin ardından 7 Eylül mehteran takımı görkemli bir gösteri sergiledi. Efeler tarafından sunulan Zeybek gösterisinin ardından ise sahneye ünlü sipsi ustası Hüseyin Demir'in sunduğu sipsi dinletisinin ardından Torbalı Ahmetli köyü Yörük Türkmen ekibinin sunduğu Köroğlu oyunu sergilendi. 

Aysun Efe ve Orhan Efe'nin karşılıklı oynadığı zeybek oyunu ise büyük beğeni topladı. Çevre mahallelerden toya katılan mahalle muhtarlarına verilen hediyelerin ardından program Turan Bahar'ın cura ile yaptığı müzik dinletisiyle devam etti. Ödemiş Yörük Efeler Halk oyunları ekibinin gösterisinin sonrasında toya katılan dernek başkanlarının arasında hediyeleşme gerçekleştirildi.  
 

Program son bulurken Fethiye kadın Efeler ekibi muhteşem bir gösteri sergiledi. Türk halk müziğinin güçlü sesleri Fatoş Kadıoğlu ve Kemal Özgün konseri ile şölen sona erdi.

 

ADİL AKA
 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: HORZUM YÖRÜK TÜRKMEN RENKLİ GEÇTİ
  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.