'Hayat Oyunu” Projesinde Hasat Zamanı

0

MANİSA- EĞİTİM 11.06.2021 20:06:55 1760 0


Mehmet Suphi Egemen İlkokulu Müdürü Evra Seda Satan önderliğinde yapılan topraklı topraksız tarım hasadıyla çocuklar doğayı sevmeyi öğrendi. Yapılan hasat şenliğinde doğaya dönüş yaşanırken, öğrencilerle birlikte aynı anda protokol üyeleri bahçedeki lavanta, lavantin, mercan köşk, kekik, marul, çilek gibi bitkiler topladı. Daha sonra öğrenciler hasat ettikleri bitkileri yedi. Öğretmen Hakan Börekçi eşliğinde online mehter eğitimi alan ve Türkiye’nin en küçük mehter takımı olan miniklerin oluşturduğu mehter takımı çaldığı marşlarla şölene ayrı bir renk kattı. 
Okul bahçesinde düzenlenen törene Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Mersinli katıldı. 
Projenin 3,5 yıldır sürdüğünü ifade eden Mehmet Suphi Egemen İlkokulu Müdürü Evra Seda Satan, pandemiye rağmen tarım faaliyetlerini sürdürdüklerini açıkladı. Satan, “Büyük emek vererek gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizi hasat etmenin mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Hasat demek emek demek, sabır, mutluluk demek. Mehmet Suphi Egemen İlkokulu olarak öğrencilerimize müfredatın yanında hayata dair değerlerimizi, tarihimizi, kültürümüzü öğretmeyi ilke edindik. Koşulların zorluğu bile bu amacımıza engel olamadı. Uzaktan eğitim olur mu, nasıl olur tartışmaları sürerken biz yüz yüze dönemde her ne yapıyorsak uzaktan eğitim sürecinde de yapmaya devam ettik. Bu süreçte darbuka ritim, davul ritim, bando, halk oyunları ve mehter grubumuz oluştu. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi doğa ve hayvan sevgisi kazandırmayı da ihmal etmedik. Teorik bilgilerini online eğitim sürecinde verdiğimiz tarım uygulamalarımızı ise, 1 Mart tarihi itibariyle okulumuzda uygulamalı olarak tüm öğrencilerimize gösterdik. Zannediyorum öğrencilerimiz eğitimli en küçük çiftçiler. 3,5 yıldır sürdürmekte olduğumuz toprakta ve topraksız tarım etkinliklerimizi çocuklarımız da çok seviyor. Çocuklarımız tarımın yanında, sabretmeyi, emeğin değerini de farkında olmadan öğreniyorlar. Bugün de minik çiftçilerimizin en mutlu günü. Bu mutlu günümüzde bizi kırmayarak yanımızda olan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz” dedi. 
Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, burada şölen havasında bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, emeği geçen herkesi tebrik etti. 
Daha önce yapılan hasatlarda lavanta, mercanköşk ve benzeri bitkilerden mum, oda parfümü, sinek kovucu, bitki çayı üretilirken, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştı.

33s boyunca düşündüm Manisa TSO’dan Rusya Pazarına İhracat Atağı

Manisa’da Narkotik Operasyonlarında 92 Tutuklama

Türkiye Emekliler Derneği Manisa Başkanı Akkoyun Vefat Etti

Atatürküler Yunusemre’de Coşkuyla Seslendirildi

Manisa’da kadın cinayetlerine karşı yürüyüş

Başkan Çetin Akın Yoğun Yağış Sonrası Sahada

Salihli Belediyesi’nde İşçiye En Az 40.210 TL Maaş

Bilim Yunusemre’de ara tatil bilim etkinlikleri ilgi gördü

  • Salı 3.6 ° / -0.9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Çarşamba 3.7 ° / -3.3 ° Güneşli
  • Perşembe 6.5 ° / 0 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.