Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Güllaç ustasından sağlık çalışanlarına güllaçla teşekkür !

0

GÜNDEM 16.04.2021 00:00:03 1193 0
Güllaç ustasından  sağlık çalışanlarına güllaçla teşekkür !

Manisalı güllaç ustaları, yıllardan beri Ramazan geleneği haline gelen güllaç tatlısını müşterilerine yetiştirmek için yoğun mesai harcamaya başladı. Osmanlı’dan bu yana tüketilen geleneksel lezzet güllaca Ramazan ayının gelmesiyle talep arttı. Manisalı usta İhsan Yünden, güllacı yaparken püf noktalarını anlattı. İhsan Usta, “1400’lü yıllarda Osmanlı döneminde Anadolu taraflarında keşfedilmiş ve Osmanlı mutfağının vazgeçilmezleri arasında yerini almıştır. “Güllaç hem yapımı bakımından basit hem de doyurucu özelliği var” dedi.  İhsan usta, hazırladığı güllaçları hastane çalışanlarına götürmeden önce yaptığı açıklamada, “Sağlık çalışanlarına bir nebze olsun moral olsun” diyerek teşekkür etti. İhsan Usta hazırladığı güllacı, ramazan ayında pandemi sebebiyle yoğun tempoda çalışan hastane çalışanlarına kendi elleriyle teslim etti.

Hastane çalışanları İhsan ustanın getirdiği güllaçlar için ustaya teşekkür ederken Özel Sekiz Eylül Hastanesi Başhemşiresi İlknur Şen şunları söyledi;”İhsan Usta Damla Pastacılığa bizi fark ettiği için teşekkür ederiz. Pandemi döneminde yoğun mesai harcayan biz sağlık çalışanları olarak Ramazan ayının ilk güllacını tatmış olacağız. Sağlık çalışanlarımız hep halkımız için vardı ama pandemi de farkındalığımızın artması bizi hakikaten gururlandırdı. İnşallah sağlıkta şiddetin olmadığı, değerin hep bilindiği, hepimiz için faydalı olan yıllar diliyorum” diye konuştu.

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.