Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Gördeslilerden Cumhuriyet’in Gençlerine Bağımlılık Semineri

1

MANİSA- EĞİTİM 29.05.2019 18:06:15 1068 0
Gördeslilerden Cumhuriyet’in Gençlerine Bağımlılık Semineri

 

Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Genlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında yürüttüğü “Şehit Makbule’nin Torunları Okuyor” projesi kapsamında, Manisa Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerine  Bağımlılıkla mücadele semineri  düzenledi.

Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin, Yeşilay ile ortaklaşa olarak düzenlediği seminere Manisa Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Çağatay Uluçay Konferans Salonundaki, Bağımlılıkla Mücadele semineri Eğitimci Formatör Adem YİĞİT  tarafından verildi. Seminerde Manisa Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Turgay CAF, Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri ve Yeşilay Manisa Şube Başkanı Salih FULCUN  hazır bulundu.

Seminer öncesi öğrencilere derneğin yönetim kurulu üyesi Berran BEYDİLİ “Şehit Makbule’nin Torunları Okuyor” projesi hakkında kısa bir bilgi verdi. Ayrıca Kuvayı Milliye Kahramanı Gördesli Şehit Makbule Hanımı kısaca tanıttı ve seminere geçildi.

Adem YİĞİT, madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı, tütün bağımlılığı konularında bilgiler verdi.  Öğrencilere kötü alışkanlıklardan uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu. Yeşilay Danışmanlık Merkezi çalışmaları  hakkında   bilgilendirme yaptı.

Adem YİĞİT, Teknoloji bağımlılığının  günümüzde çok yaygınlaştığına dikkat çekti.  'tütün bağımlılığı' başlığı altında sigara, nargile, elektronik sigara, tütün sakızı gibi maddeleri ele aldı. Bunlar arasında en popüler olanın sigara kullanımı olduğunu dile getiren YİĞİT, şunları söyledi: 'Ülkemizde sigara kullanım yaşı 9'a düştü. 50 milyon yetişkin nüfusumuzun 20 milyonu sigara bağımlısı. Üretici sektör, kundaktaki bebeğe bile sigara başlatmak ister. Ülkemizde malesef sigara tüketimi son 10 yılda yüzde 52 arttı.’dedi.

Seminer sonunda dernek yönetimi tarafından Formatör  Adem YİĞİT’e plaket takdim edildi.  Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Turgay CAF, öğrencilerine yönelik düzenlenen seminer için Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetimine ve Yeşilay Manisa Şube Yönetimine  teşekkür etti.

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.