Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

GÖKÇEK'TEN BOŞALAN KOLTUĞA EN GÜÇLÜ ADAY ÖZDAĞ

0

GÜNDEM 1.11.2017 12:40:49 2172 0
GÖKÇEK

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkan Vekili Özdağ, Melih Gökçek’in  15 Temmuz gecesiyle ilgili çelişkili ifadeler kullandığını belirtirken, Melih Gökçek’e seslenerek “Hangisi doğru kardeşim?  Bomba atılan bir evde misin? Bir gecekonduda mısın? Yoksa kendi evinde darbecilere karşı mücadele mi ettin?” diye sordu.

Haber: Berna Memiş

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ bu sonbahar da geleneğini bozmadı ve Manisalı basın mensuplarına dördüncü kez beş yıldızlı bir tatil yaşattı.  Antalya Manavgat’ta Titreyen Göl mevkiinde bulunan beş yıldızlı Water Side Resort & Spa Otel’de tatil yapan Manisalı gazeteciler yoğun iş ortamı streslerini bu  geziyle attı.

Manisalı gazetecileri Antalya’da yalnız bırakmayan Selçuk Özdağ eşlik ettiği tekne gezisi öncesi,  otelin toplantı salonunda Manisa basınına bir brifing verdi.  Toplantı boyunca Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konusundan hiç bahsetmeyen Özdağ,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı hakkında bazı açıklamalarda bulundu.  İsminin Ankara Büykşehir adayları arasında geçmiş olmasından onur duyduğunu söyleyen Özdağ,  toplantı sonunda Gazetemiz Muhabiri Naim Karagülle’nin Manisa Büyükşehir Adaylığı hakkındaki sorusunu “Manisalı isterse isterim” sözleriyle yanıtladı.  Özdağ’ın gündeminde Ankara Büyükşehir adaylığı ve görevinden o anlarda istifa eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek vardı.

29 Mart 2016 tarihinde Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan bir haberde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen adaylar arasında dönemin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın da adının geçtiği açıklanmıştı. Bu haberin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisine karşı cephe aldığını belirten Selçuk Özdağ,  bu tarihten sonra kendisine ambargo uygulandığını ve bir daha  Beyaz Tv’ye çıkartılmadığını dile getirdi.  

O günlerde yaşanan bir olayı da basın mensupları ile paylaşan Özdağ, Beyaz Tv’den bir program daveti aldığını söylerken, “Program öncesi beni aradılar ve programın iptal edildiğini söylediler. Bana iptal olduğunu söyledikleri program o akşam yayınlandı ve iptal olmadı. Ben zaten özellikle benim katılmamın engellendiğini hemen anladım ve Beyaz Tv’yi aradım. ‘Benim televizyonunuza çıkmamı Melih Gökçek engel oldu öyle değil mi?’ diye sordum. Cevap vermediler. Bir daha da beni Beyaz Tv’ye çıkartmadılar” dedi.

Özdağ konuşmasını şöyle sürdürdü: “Neden oldu biliyor musunuz?  Hürriyet gazetesi  bir haber yaptı. Müstakbel 2019 Ankara Büyükşehir adayları diye. Benim resmimi koydular. Birkaç kişinin daha ismi ve resimleri vardı. O haberin ardından ben yorum yapmadım. Gazeteci haber yapmış ben niye yorum yapayım ki? Ben siyasetçiyim. Konuşulmak isterim.  Hürriyet büyük bir gazete. Orada benim resmimin çıkmış olması ve adımın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak anılması benim lehime. Ben siyasetçiyim. Ne kadar çok kişi sizden bahsederse ne kadar çok tanınırsam o kadar çok iyi siyasetçisiniz demektir. Dostlarınızı çoğaltıyorsanız”

“MELİH GÖKÇEK 15 TEMMUZ GECESİ İÇİN FARKLI İFADELER VERDİ”

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkan Vekilliği görevini de başarıyla yürüten Özdağ,  Melih Gökçek’in istifasının ardından 15 temmuz darbe girişimi gecesi yaşananlar hakkında da önemli bazı açıklamalarda bulundu.  Özdağ, Melih Gökçek’in 15 Temmuz gecesiyle ilgili farklı ve çelişkili ifadeler verdiğine de dikkat çekerken şunları söyledi:  

“Sayın Gökçek ilk olarak “Darbe gecesi bir gecekonduya sığındım. Orayı sonra tespit ettiler bombaladılar ama eve denk gelmedi bombalar. Oraya bi çukur düştü. Kurtuldum” dedi.  Darbe komisyonunda biz yazı yazdık kendisine.  “Darbe gecesi neredeydiniz?” diye sorduk:  “Darbe gecesi sadece bir gecekondudaydım” diye cevaplandırdı. Elimizde tutanaklar var. 

HANGİSİ DOĞRU KARDEŞİM?

Sonra iki ay önce bir açıklama daha yaptı Sayın Gökçek ne dedi?  “Yolda gidiyordum darbe olacağını anladım. Faruk Çelik’i aradım. Faruk Çelik evet darbe oluyor dedi. Eve gittim. Tam eve giriyordum oğlum dışarı çıkıyordu. Oğluma dedim ki nereye gidiyorsun dedim. Televizyona gidiyorum baba. Oğlum darbe oluyor. Biliyorum baba şimdi ölme zamanı şehit olma zamanı dedi. Sonra tweet attım 17 televizyon kanalına bağlandım”  

Hangisi doğru kardeşim?  Bomba atılan bir evde misin? Bir gecekonduda mısın? Kendi evinde darbecilere karşı mücadele mi ettin?  Siyasetçi doğru olmalı. Bir daha da ben Beyaz Tv’ye çıkmadım.  Bugüne kadar anlatmadım bu konuyu.  Söylemedim ayıp olur dedim ama şu an görevini bıraktı.  Ben şimdi bunu açıklıyorum. Siyaseti düzgün yapmamız gerektiğini düşünüyorum”


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.