Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

GEDİZ MHP TEŞKİLATIDAN MURAT DAĞI İÇİN İMZA KAMPANYASI

Kütahya’nın Gediz ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) teşkilatı tarafından, Murat Dağı’nda açılacak olan altın madeninin durdurulması için imza kampanyası başlattı.

GÜNDEM 7.09.2023 10:11:00 1844 0
GEDİZ MHP TEŞKİLATIDAN MURAT DAĞI İÇİN İMZA KAMPANYASI

 

                                                                                                                            Kütahya’nın Gediz ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) teşkilatı tarafından, Murat Dağı’nda açılacak olan altın madeninin durdurulması için imza kampanyası başlattı.
 

MHP Gediz Teşkilatı tarafından ilçede faaliyete geçmesi planlanan altın madenine karşı tepkiler sürüyor. Bu konuda faaliyetlerin durdurulması için bir de imza kampanyası başlatıldı. Konu hakkında bilgi veren MHP yönetimi, Gedizli vatandaşlarımızın desteğiyle imza kampanyasına başlattıklarını söyledi
 

ALTIN MADENİNE KARŞI ÇIKMA SEBEPLERİ DE ANLATILDI”
 

Murat Dağı’nda altın çıkarılmasına hayır demek adına köy muhtarları ile birlikte kampanya başlattıklarını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Gediz İlçe Başkanı Necdet Akel, “Öncelikle bu konuda bizlere destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür etmek istiyorum. Biz Murat Dağı’nın doğal yapısı ile tarihi olması nedeniyle, ülkemizde tek dünyada ilk üçe giren bir doğa harikası olması sebebi ile bu dağın güzelliğini kaybetmemesi için altın madenine karşıyız.” diye konuştu.
 

SU KAYNAKLARININ KONUM VE ÖNEMİNE DE DEĞİNİLDİ
 

"Murat Dağı’mız Gediz nehrini doğurmakla beraber Menderes ve Banaz çaylarını, porsuk çayı vasıtasıyla Sakarya nehrini beslemekte. Bu nehirler sulama için ve elektrik üretimi için kullanılıyor. Bu doğal yapının bozulmasını istemiyoruz. Bu anlamda biz Murat Dağı’ndan altın çıkarılmasına karşıyız. Yoksa yeraltı zenginliklerimiz illaki çıkmalı. Ama Murat Dağı’nda çıkarılmamalı. Dünyada ender bir yapıya sahip aynı yerde  termal ve kayak merkezini bulunduran Murat Dağı bizim için vazgeçilmedir” dedi.
 

‘ENDEMİK BİTKİLERDEN 3 TANESİ YALNIZCA MURAT DAĞ’INDA GÖRÜLMEKTEDİR’
 

Murat Dağı’nda 114 endemik tür bitki yaşadığını belirten Akel, “endemik türlerden 3 tanesi yalnızca Murat Dağı’nda görülmektedir. Öyle ki Türkiye’de ve Dünya’da tanınmış ilaç firmalarından birisi, ilaç yapımında kullandığı bitkilerin bazılarını Murat Dağı’ndan temin etmektedir.” diyerek Murat Dağı’ndaki bitkilerin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

 

ADİL AKA
 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: GEDİZ TEŞKİLATIDAN MURAT KAMPANYASI
  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.