Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Gediz Anadolu Lisesi'nde Din ve Kültür Bilgi Yarışması Yapıldı

Manisa Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi’nde Din kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi çerçevesinde öğretmen İsmail Hakkı Cambaz başkanlığında 2. Din ve Kültür Bilgi Yarışması düzenlendi.

MANİSA- EĞİTİM 8.06.2023 17:11:00 1719 0
Gediz Anadolu Lisesi

 

Tarihi Bedesten’de gerçekleşen yarışmanın finalinde Mimoza Esintisi, Aktifleşmiş Kompleks ve Mutena grupları yarıştı. Yarışmayı Manisa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Küçükçınar, Okul Müdürü Bülent Tonoz takip etti. 

 

Öğrencilere Diyanet İşleri Bakanlığı yayınlarına ait Kur’an-ı Kerim meali, Kafama Takılanlar ve Fetvalar bölümlerinden sorular soruldu.  Öğrencilere her kitaptan 5’er soru soruldu. Mimoza Esintisi, Aktifleşmiş Kompleks normal bölümü 130’er puanla tamamlarken, Mutena ise 110 puanda kaldı. 

Finalde birinciyi altın puan sorusu belirledi. Altın soruyu bilen Aktifleşmiş Kompleks grubu yarışmanın birincisi oldu. Her öğrenciye birer tane olmak üzere birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye ise çeyrek altın takdim edildi. Ayrıca Şehzadeler Belediyesi tarafından da ödüller verildi. 

Yarışma sponsorlarınca da düzenlenen yarışmada soruları bilen öğrencilere de 200’er liralık hediye çeki verildi.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.