ERASMUS ÖĞRENCİLERİ KURŞUNLU HAN’DA KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRDİ

0

MANİSA- İLÇELER 3.03.2022 00:01:07 1429 0
ERASMUS ÖĞRENCİLERİ KURŞUNLU HAN’DA KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRDİ


Konuk öğrenciler, önce buradaki atölyelerde verilen geleneksel el sanatları kurslarını ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı daha sonra kendileri el sanatlarını yapmayı denedi.  Öğrencilerin atölye çalışmaları keyifli anlar yaşanmasına neden oldu.


Manisa Sosyal Bilimler Lisesi öğretmenleri Sinem Pekönür ve İlknur Aktaş,  yapılan araştırmaların  okullardaki öğrencilerin büyük bir bölümünün kendilerini yalnız hissettiğini ortaya çıkardığını öğrenince bu konuda harekete geçti. Araştırmanın yapıldığı Manchester Üniversitesi ile bağlantıya geçen öğretmenler bu konuda uzman kişilerle de görüşerek öğrenciler için neler yapılabilir onu öğrendi. Daha sonra bir erasmus plus projesi hazırlayan öğretmenler,  projeyi öğrencileri ile birlikte hayata geçirdi. ‘Ait olmaya hazır’ adıyla öğrencilerin sosyal ve duyuşsal becerilerini artırmayı amaçlayan bir proje hazırlayan öğretmenler projeyi hayata geçirdi ve Polonya, Litvanya, Belkiça, Portakiz ve Sırbistan’dan gelen yabancı öğrencileri kendi öğrencileri ile birlikte Manisa’da ağırladı.  Proje kapsamında Manisa’ya gelen yabancı öğrencileri Şehzadeler Belediyesi de tarihi Kurşunlu Han’da misafir ederek,  onlar için bir workshop düzenledi. Önce tarihi yapıdaki atölyelerde verilen geleneksel el sanatları kurslarını ziyaret eden öğrenciler, yetkililerden bilgi aldı daha sonra kendileri el sanatlarını yapmayı denedi.  Öğrencilerin atölye çalışmaları keyifli anlar yaşanmasına neden oldu.


 

Başkan Balaban’dan Otostop Çeken Öğrencilere Sürpriz

Rektör Rana Kibar, ÜAK Yönetim Kurulu Üyeliğine Yeniden Seçildi

‘Adımla Manisa’ Projesinde En Çok Adım Atanlara Elektrikli Bisiklet Ödülü

Soma’da Zeytin Hasadı Şenliği: Başkan Okur’dan Birlik ve Bereket Mesajı

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı İlk Deplasmanına Çıkıyor

Yunusemreli Güreşçi Hakim Beytullah Kalay Milli Takım Kampında

Manisa’da MANİFEST Bilim Şenliği 8 Ekim’de Başlıyor

Manisa’da Gastronomi Rönesansı: Dostlar Meclisi’nde Lezzet Buluşması

  • Cuma 25.4 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 13.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.4 ° / 15.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.